Een quiche hoeft echt niet perse vol te zitten met allerlei verschillende ingrediënten en smaken. Met een paar eenvoudige ingrediënten kom je vaak ook al een heel eind. En soms zijn ze zelfs lekkerder. Deze tomaten quiche is daar een goed voorbeeld van. De smaken zijn licht, fris en niet te overheersend. Hierdoor is hij heerlijk tijdens de warmere dagen en kun je hem heel goed combineren met andere gerechten. Serveer hem bijvoorbeeld bij een bbq in de tuin of eet hem samen met een lekkere salade.
Dit heb je nodig:
- 5 plakjes hartige taart deeg, ontdooid
- 3 eieren
- 200 gr ricotta
- 4 el melk
- 10 gr basilicum
- 250 gr gekleurde cherry tomaten
- 1 gewone tomaat
- rasp van 1 citroen
- een handje geraspte parmezaanse kaas
- zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een quiche vorm in.
Verdeel het deeg in de vorm, druk de naden aan en verwijder het overtollige deeg dat over de randen hangt.
Breek de eieren in een kom en voeg de ricotta en citroenrasp toe.
Snijd de basilicum in dunne reepjes en doe dit bij het ei mengsel.
Voeg de melk er ook aan toe en klop alles goed tot 1 geheel.
Breng de mengsel op smaak met zout en peper en zet even apart.
Halveer de cherry tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de quiche vorm.
Schenk het ei mengsel erover en verdeel het goed.
Snijd de tomaat in plakken en verdeel deze over de bovenkant van de quiche.
Besprenkel de quiche met wat geraspte parmezaanse kaas.
Bak de quiche in de oven voor 50 tot 55 minuten of tot hij goed gestold en gaar is.
Je kunt deze quiche zowel warm als koud serveren al heeft warm toch wel mijn voorkeur.
Eet smakelijk!