Zoete aardappel pannetje met ei, feta en harissa mayonaise

Ken je dat? Dat je voor je gevoel maar wat dingen met elkaar combineert waarvan je niet zeker weet of het wel goed gaat uitpakken en dat je dan zo verrast wordt door het resultaat dat je er bijna opslag verliefd op wordt? Je zou je gewoon bijna gaan afvragen waarom het zo lang geduurd heeft voor je deze combinatie maakte. Dat gevoel had ik dus met dit recept. Ik deelde hem als lunch met mijn moeder. Ze gaf als commentaar dat ze dit zo in een lunchroom op de kaart zou zetten. Misschien wat meer uitgebreid door er een salade of wat brood bij te serveren. Ik zag het in ieder geval al helemaal voor me met van die éénpersoons pannetjes die je dan op tafel krijgt. De harissa mayonaise die ik erbij serveerde geven het hele gerecht een lekkere pittige kick terwijl de andere kruiden er een beetje een midden oosters tintje aan geven. Zeker een recept om een keer te proberen in ieder geval.

Dit heb je nodig voor 1 tot 2 personen:

  • ± 300 gr zoete aardappel
  • 2 eieren
  • 50 gr feta
  • 1/2 tl komijn poeder
  • 1 tl paprika poeder
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 5 munt blaadjes, fijngehakt
  • 3 el mayonaise
  • 1 el melk
  • 1/2 tl harissa of naar smaak
  • zout en peper

Zo maak je het:

Schil de zoete aardappel en snijd hem in kleine blokjes van een 1/2 tot 1 cm groot.
Snijd ook de feta in kleine stukjes en leg deze apart.
Kook de aardappel blokjes kort in 2 minuten voor in kokend water.
Giet het af en laat even uitwasemen.
Verhit wat boter of olie in een koekenpan en voeg de aardappel toe.
Bak deze voor een minuut of 3 op hoog vuur.
Voeg de komijn poeder, paprika poeder, zout en peper toe en bak nog eens 2 minuten.
Zet het vuur laag en voeg de feta en drie kwart van de munt en peterselie toe.
Roer dit vlug door elkaar en breek de eieren erover.
Verdeel het ei rommelig over het aardappel mengsel heen en leg een deksel op de pan.
Laat het ei zachtjes bakken tot het net gestold is en zet dan het vuur uit.
Roer ondertussen de mayonaise en de harissa door elkaar en voeg wat melk toe om de saus wat dunner te krijgen.
Verdeel het aardappel pannetje over de borden, besprenkel met de harissa mayonaise en de rest van de munt en peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s