Yoghurt ijs met banaan, aardbei en pure chocola

Nu de warmere dagen er weer langzaam aan zitten te komen (hopelijk), leek het me wel leuk om weer eens wat ijs te maken. Maar dan wel één waar je je niet zo schuldig over hoeft te voelen. Ik wist dat ik nog wat bevroren aardbeien in de vriezer had liggen. Ik besloot om daar nog wat bananen bij te leggen en er wat ijs van te maken. Er lag ook nog een stukje pure chocola in de kast en ik wist ook dat er nog wat magere yoghurt over was. Door alles met elkaar te combineren kreeg ik heerlijk ijs waar ik nog niet eens voor naar de supermarkt hoefde te gaan.


Dit heb je nodig voor± 2 personen:

  • 2 bananen
  • ± 100 gr aardbeien, kroontjes verwijdert
  • 150 ml magere yoghurt
  • 20 gr pure chocola
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el honing of naar smaak

Zo maak je het:

Snijd de bananen in plakjes en doe ze samen met de aardbeien in een plastic zak of diepvries bestendig bakje.
Leg ze in de vriezer tot ze volledig bevroren zijn.
Hak de chocola in hele kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten in een food processor of goede blender die harde/bevroren dingen aan kan.
Blend alles tot een egale en dikke massa.
Schep het over in een diepvries bestendige bak en strijk het glad.
Laat het voor een paar uur opstijven in de vriezer.
Schep er bolletjes van en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s