Na lange tijd was het weer eens hoog nodig om van die heerlijke hartige gevulde pannenkoeken te maken. Het is iets wat ik nog steeds een beetje een vreemde combinatie vind, maar om een bepaalde reden werkt het gewoon. De pannenkoeken worden door de vulling lekker zacht terwijl de randjes door de oven lekker knapperig worden. Het nadeel van pannenkoeken is alleen wel dat ze tijdens het oprollen vrij makkelijk breken waardoor je wel een beetje voorzichtig moet zijn. Maar het is het zeker waard om een keer te proberen. Als je er echt niet van houd om pannenkoeken te gebruiken, kun je natuurlijk ook gewoon tortilla’s gebruiken.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 8 pannenkoeken
- 300 gr gehakt
- 1 prei
- 1 courgette
- 100 gr naturel roomkaas
- 3 el slagroom
- 2 tl paprika poeder
- snufje cayenne peper (of naar smaak)
- 2 el verse bieslook
- 6 gedroogde tomaatjes
- 2 handjes geraspte kaas
- zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat olie.
Snijd de prei in halve ringen en de courgette in blokjes van 1 cm.
Dep de gedroogde tomaatjes droog en hak ze in blokjes.
Verhit een diepe pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak het gehakt rul.
Voeg de groente toe en bak dit, onder af en toe roeren, in 10 minuten gaar.
Voeg halverwege de paprika poeder, cayenne peper en wat zout toe.
Zet het vuur lager wanneer de groente beetgaar is en roer de roomkaas, slagroom, gedroogde tomaatjes en bieslook erdoor.
Warm het geheel nog wat mee tot de saus wat is ingedikt.
Breng de vulling eventueel extra op smaak met zout en zet het vuur uit.
Schep 2 el vulling in het midden van een pannenkoek en rol hem op.
Leg hem in de ovenschaal en ga door tot de pannenkoeken op zijn.
Zorg ervoor dat de rolletjes stevig tegen elkaar aan liggen.
Bestrooi ze royaal met geraspte kaas en bak het in de oven voor 30 minuten.
Eet smakelijk!