Romige salade met champignons en ham op een broodje

Dat ik niet echt een liefhebber van brood of boterhammen ben, is inmiddels wel algemeen bekend. Dus wanneer ik er wel bewust voor kies, maak ik er meestal een uitdaging van om steeds een ander beleg te bedenken. Op die manier maak ik het naar mijn mening wat minder saai. Ik moet zeggen dat ik deze keer wel heel erg tevreden was met het resultaat van mijn romige salade. De roomkaas, gebakken champignons en de ham zorgde er voor dat ik bijna het gevoel kreeg alsof ik een pasta saus op mijn broodje had gedaan. Iets wat ik als pasta liefhebber natuurlijk totaal niet erg vond. Met een paar eenvoudige ingrediënten kun je dus een heerlijke lunch voor jezelf creëren. Deze salade doet het trouwens ook heel goed op een snee stokbrood tijdens een feestje of een bbq.


Dit heb je nodig:

  • 100 gr naturel roomkaas
  • 75 gr hamreepjes
  • 250 gr kastanje champignons
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 sjalotjes
  • 1 el verse fijngehakte bieslook
  • zout en peper
  • broodjes of stokbrood naar keuze (met dit recept beleg je 3 tot 4 broodjes)

Zo maak je het:

Snipper de sjalotjes fijn en snijd de kastanje champignons in vieren.
Snijd de grotere champignons eventueel in zessen.
Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en voeg de sjalotjes toe.
Bak dit voor een minuut op middelhoog vuur tot ze wat zachter worden.
Voeg de champignons toe en bak ze voor 10 tot 15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Zet het vuur hoger wanneer er teveel vocht vrijkomt zodat het kan verdampen.
Zet het vuur uit en schep het mengsel in een kom.
Hak ondertussen de hamreepjes in grove stukjes.
Doe dit in de kom bij het mengsel samen met de gedroogde tijm en wat zout en peper.
Laat het afkoelen tot het minimaal lauw is en roer de bieslook en roomkaas erdoor.
Breng hem eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
Halveer de broodjes en verdeel de salade erover.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s