Havermout met mandarijn en pure chocola

Zo af en toe heeft iedereen wel eens behoefte aan wat chocola. Je kunt dan natuurlijk gewoon een stukje van een reep afbreken. Maar het is nog veel lekkerder om het met je ontbijt te combineren. In onze fruitschaal lagen nog wat mandarijnen die ik hier heel goed bij kon gebruiken. Het deed me een beetje denken aan de combinatie van chocola en sinaasappel die je wel eens bij chocoladekoekjes enzo voorbij ziet komen. Om het enigszins nog wat gezond te houden, koos ik dit keer wel voor pure chocola. Mocht je daar niet van houden, dan kun je natuurlijk ook voor melk chocola kiezen. In eerste instantie wilde ik de havermout door de yoghurt roeren. Iets wat ik meestal doe, omdat het mijn favoriete manier is om havermout te eten. Op die manier kon ik een soort stracciatella yoghurt creëren. Maar toen ik me bedacht dat de chocolade stukjes door de warme havermout heerlijk overal doorheen zouden smelten, leek me dat toch een aantrekkelijker idee. Al lijkt het me ook wel leuk om allebei de varianten een keer te proberen.


Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 200 ml melk
  • 5 el havermout
  • 1/2 el hennepzaad
  • 1 á 2 mandarijnen
  • ±10 gr pure chocola
  • 1 el ahorn siroop of naar smaak
  • 1 el amandelschaafsel

Zo maak je het:

Pel de mandarijn, haal de partjes uit elkaar en snijd deze door midden.
Hak de chocola in stukjes en leg dit apart.
Doe de melk samen met de havermout en de ahorn siroop in een pannetje.
Verwarm het al roerend tot het indikt tot de dikte die je lekker vind.
Bij mij duurt dit maar een minuut of drie, maar dit is per havermout soort verschillend.
Zet het vuur uit en laat het een minuutje afkoelen zodat de chocola straks niet direct vloeibaar word.
Let er wel op dat je havermout hierdoor nog een tikje dikker zal worden.
Schep de havermout in een kom en verdeel de mandarijnstukjes, chocola, hennep zaad en amandelschaafsel ervoor.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s