Yoghurt smoothie met sinaasappel en aardbei

Nu het buiten steeds warmer begint te worden, gaan wij weer beginnen om de gezondere keuzes te maken met het eten. Of we doen in ieder geval een poging. Ik begon mijn ‘poging’ deze keer met een heerlijke yoghurt smoothie met sinaasappel en aardbei. Ik zet het woord ‘poging’ express tussen aanhalingstekens aangezien mijn drankje vlak na het foto’s maken voor de helft aan de vloer verloren ging. Gelukkig was er niks gebroken en kon ik net het vloerkleed vermijden. Mijn kat was daarentegen iets te geïnteresseerd waardoor ik nog aardig wat moeite heb moeten doen om ervoor te zorgen dat ze er niet met haar pootjes regelrecht doorheen liep. Ik heb de boel gelukkig wel aardig kunnen redden, al was mijn glas wel ineens voor het grootste gedeelte leeg. De smoothie smaakte trouwens wel heelijk voor zover ik het heb kunnen proeven.


Dit heb je nodig voor 1 groot glas:

  • 150 ml magere yoghurt
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 100 gr aardbeien
  • 1 banaan
  • honing naar smaak
  • 1 tl kaneel

Zo maak je het:

Snijd de banaan en aardbeien in grove stukken en doe ze in een blender.
Schenk er de sinaasappelsap bij en schep de yoghurt erover.
Voeg de kaneel toe en blend alles tot een gladde massa.
Proef even en voeg naar smaak wat honing toe.
Blend alles nog een keer goed door en schenk de smoothie in een mooi glas.
Bestrooi de bovenkant eventueel nog met een beetje extra kaneel.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s