Hummus met spinazie en basilicum

Hummus is tegenwoordig al bijna niet meer weg te denken uit onze keuken en is inmiddels al een echte klassieker aan het worden. En wanneer iets een klassieker aan het worden is, is dat voor mij ook gelijk een teken om er eens wat anders mee te gaan doen. Niet omdat de normale versie ineens saai geworden is, maar gewoon omdat het voor de verandering wel eens leuk is. Ik gebruikte onder andere verse spinazie en basilicum en werd meteen blij van de mooie groene kleur die mijn hummus ervan kreeg. Perfect voor de lente zou ik zeggen. Door het citroensap blijft hij lekker fris en door de parmezaanse kaas krijg je bijna een kruising tussen hummus en pesto. Als je fan bent van hummus, zou je deze versie dus ook eens moeten proberen.


Dit heb je nodig voor 1 bakje:

  • 1 blik kikkererwten (400 gr)
  • 10 gr verse basilicum
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 1 flinke hand geraspte parmezaanse kaas
  • het sap van 1/2 citroen
  • ± 60 ml water
  • snufje ui poeder
  • snufje knoflook poeder
  • zout en peper

Zo maak je het:

Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Doe ze in een foodprocessor of hakmolentje en voeg de basilicum en spinazie toe.
Voeg het citroensap, ui poeder, knoflook poeder en de parmezaanse kaas toe en blend alles fijn.
Schenk er naar behoefte water bij en blijf alles blenden tot je tevreden bent over de substantie.
Breng op smaak met zout en peper en blend nogmaals om het goed te verdelen.
Schep alles over in een mooi schaaltje en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s