Rijst met pittige gemarineerde kip

Meestal vind ik kip het lekkerste wanneer het gemarineerd is. Niet alleen vanwege de verschillende smaken die je erdoor kunt creëren. Maar ook omdat de kip er een stuk zachter en malser van word. Kip word naar mijn mening al snel droog door het bakken, waardoor het gewoon wat minder prettig eet. Eens in de zoveel tijd vind ik het dus wel leuk om eens een nieuwe marinade te bedenken. Deze keer maakte ik hem op basis van limoensap en wat honing. Verder voegde ik wat chili vlokken toe waardoor de kip gelijk wat meer pit kreeg. Samen met wat rijst en verschillende groente kun je al snel een lekkere maaltijd creëren. Met de groente kun je natuurlijk eindeloos variëren.

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:
Voor de marinade:

  • 350 gr kip
  • 4 el olie
  • het sap van 2 limoenen
  • 1 el honing
  • 5 gr verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 tl chili vlokken (of naar smaak)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember, fijngehakt
  • zout en peper

Voor de rijst:

  • 250 gr rijst
  • 2 lente ui
  • 5 gr verse peterselie, fijngehakt
  • 1 el limoensap
  • 2 el olie
  • zout en peper

Verder:

  • 1 courgette
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt

Zo maak je het:

Doe de olie,de honing en het sap van 2 limoenen in de kom waar je straks de kip in wilt marineren.
Pers er de tenen knoflook boven uit en voeg de verse gember en chili vlokken toe.
Voeg er de verse peterselie en wat zout en peper aan toe en roer alles goed door.
Snijd de kip in stukken van 3 cm en schep ze door de marinade.
Dek de schaal af en laat de kip minimaal 30 minuten marineren, maar het liefst een paar uur.
Snijd de courgette in halve plakken.
Snijd de lente ui in ringen en doe ze in een klein kommetje (voor de rijst).
Roer de olie en limoensap erdoor samen met de rest van de peterselie en wat zout en peper en zet apart.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit ondertussen de wok zonder olie of boter en voeg de kip toe.
Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk vocht achterlaat in de schaal.
Bak de kip in een paar minuten gaar en licht goudbruin.
Voeg de courgette toe en roerbak dit 3 minuten.
Schep de mais erdoor en bak nog een minuut of 5 tot de courgette gaar is.
Giet de rijst af, doe de rijst terug in dezelfde pan en schep het lente uit mengsel erdoor.
Serveer de rijst samen met de gemarineerde kip.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s