Tuna melt op een broodje uit de oven

Een jaar geleden plaatste ik mijn variatie op de welbekende ‘tuna melt’. Die maakte ik toen in de versie van een tosti. Erg lekker natuurlijk. Maar ik wilde er ook wel eens een kleine variatie mee maken. Ik koos ervoor om ze deze keer in de oven te maken en ze op een doorgesneden broodje te doen. Het broodje word op deze manier lekker krokant terwijl de kaas lekker zacht gesmolten is. Als je liever hebt dat de kaas een mooi kleurtje krijgt en wat meer uithard, doe je hem gewoon wat langer in de oven. Het voordeel om deze tuna melt in de oven te maken, is dat je niet met een pan of een tosti ijzer hoeft te rommelen. Je belegt de broodjes en stopt ze in de oven. En het is ook nog eens heel erg lekker!

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 2 maisbollen
  • 2 blikjes tonijn, uitgelekt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl paprika poeder
  • een paar takjes verse peterselie
  • 2 handjes geraspte kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de tonijn in een kom en voeg de kappertjes, paprika poeder en mayonaise toe.
Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Halveer de broodjes en beleg iedere helft met flink wat van het tonijn mengsel.
Druk het een beetje aan en beleg ze met geraspte kaas.
Leg de broodjes op het rooster in de oven (leg er eventueel een bakplaat onder tegen het druppen van de kaas) en bak ze in de oven voor 10 tot 15 minuten of tot de kaas gesmolten is naar je smaak.
Hak wat verse peterselie fijn, besprenkel de broodjes hiermee en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s