Getest: Koopmans bananenbrood

In de ochtend ontbijt ik steevast met een banaan. Je kan dus wel zeggen dat het mijn favoriete fruit is. Dus toen ik in de winkel deze bakmix van bananenbrood zag staan, wist ik meteen dat ik hem maar al te graag wilde testen. Ik bak zelf eigenlijk bijna nooit. Erg goed ben ik er dus ook niet in. Als ik dan wel eens bak, doe ik dat altijd met een makkelijk recept of een bakmix. Normaal maak ik niet echt gebruik van pakjes en zakjes, maar met mijn bakkunsten is dit af en toe gewoon de veiligste oplossing. Bananenbrood, had ik tot nu toe altijd met een makkelijk recept gemaakt. Ik was dus wel erg benieuwd of deze mix net zo lekker zou zijn.

Wat heb je nodig:

Naast de bakmix, heb je natuurlijk nog andere ingrediënten nodig.
Op de verpakking hebben ze het over 4 bananen, 125 gr boter, 4 eieren, wat bloem om de vorm te bestuiven en eventueel 115 gr pecannoten.

Bereidingswijze:

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een cakevorm van 30 cm in en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop met een mixer de boter zacht in een beslagkom.
Prak de bananen met een vork en voeg deze met de eieren en de bakmix aan de boter toe.
Mix het geheel op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag.
Hak de helft van de noten klein en spatel dit door het beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en verdeel de rest van de noten er bovenop.
Bak het bananenbrood in de oven voor 65 tot 70 minuten gaar en bruin.
Laat het bananenbrood 10 minuten rusten in de vorm.
Haal hem er uit en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Conclusie:

Het recept is makkelijk te volgen. Het is bijna een kwestie van alles door elkaar roeren en in de vorm gieten.
Wel lijkt het me handig als er bij de ingrediënten word vermeld dat ze op kamertemperatuur moeten zijn. Zoals de boter bijvoorbeeld.
Mensen die nooit bakken hebben hier misschien niet altijd erg in.
Qua smaak was ik eerlijk gezegd nogal verrast.
Hij is namelijk veel minder zoet dan ik had gedacht.
Oké, er staat op de verpakking dat er minder suiker in zit (wat goed is!), maar bij de ingrediënten lijst staat suiker alsnog op de tweede plek.
Wat suggereert dat er nog steeds aardig wat suiker in zit terwijl ik dat niet perse terug proef.
Het bananenbrood is dan ook echt meer een brood dan een cake.
Je zou kunnen zeggen dat het de structuur van een cake heeft en de smaak van een brood.
Van mij had er verder ook nog wat meer kaneel in gemogen, maar dat kan ook komen omdat ik daar nou eenmaal heel erg van hou.
Hij smaakt dus over het algemeen prima, maar is wel een beetje aan de flauwe kant.
Misschien is het lekker om er iets van een glazuur of iets dergelijks op te doen zodat hij wat meer als ‘cake’ te eten is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s