Gevulde puntpaprika met champignons en ham

Normaal gesproken is koken echt een moment voor ontspanning voor mij. Dan kan ik de stress en ergernissen van de dag even opzij zetten. Behalve als ik iets voor de blog wil koken en de tijd vergeet. Dat was dus laatst het geval. Ik bereid de dingen graag van te voren voor zodat ik de rest op mijn gemak kan doen. Toen ik deze gevulde puntpaprika wilde maken, kwam ik er ineens achter dat het al 5 uur was en het bijna donker ging worden. Met een beetje gehaast is het me uiteindelijk toch op tijd gelukt. Ondanks dat ik deze keer niet stressvrij heb gekookt, is de maaltijd wel heel goed gelukt. Dit recept is namelijk echt het proberen waard.

Dit heb je nodig voor 6 halve paprika’s:

  • 3 puntpaprika’s
  • 250 gr champignons
  • 150 gr hamreepjes
  • 5 gr verse bieslook
  • 100 gr naturel roomkaas
  • 1 rode ui
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Hak de ui fijn en snijd de champignons in kwarten.
De grotere kun je bijvoorbeeld in zessen snijden.
Hak de bieslook fijn en doe deze met de hamreepjes en de roomkaas in een grote kom.
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui hierin in 2 minuten zacht.
Voeg de champignons toe en bak ze onder af en toe roeren in een minuut of 5 goudbruin.
Zet het vuur uit en doe ze in de kom erbij.
Meng het goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Vul de halve paprika’s met de romige vulling en bak ze in de oven voor 20 tot 25 minuten tot de paprika’s gaar zijn.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s