Groene curry met kip gehaktballetjes en citroen

Een aantal jaar geleden maakte ik voor het eerst een gerecht met groene curry. Het was de bedoeling dat het een recept voor op LLLK zou worden, maar ik vond het er zo erg uit zien dat ik het niet eens op de foto wilde zetten. De smaak was opzich prima, maar ik vond gewoon niet dat ik het kon plaatsen. Bij iedereen mislukt er tenslotte wel eens iets. Ik kan me eerlijk gezegd niet eens meer herinneren wat ik er allemaal in had gedaan. Het komt er op neer dat ik intussen geen nieuwe poging meer gedaan had. Tot ik op een avond samen met mijn moeder een recept met groene curry uit een kookboek maakte. Ik vond het zo lekker dat ik het idee in mijn achterhoofd gehouden heb. Laatst leek het me een goed idee om dat idee eens uit te gaan werken. Dit recept met kip gehaktballetjes, citroen en groene groente is er uit gekomen. En gelukkig is hij deze keer, precies volgens plan, gelukt. Het is ook nog eens een makkelijk recept wat heel goed van te voren te maken is. Dat is altijd fijn toch?

Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 350 gr kipgehakt
  • 1 citroen
  • 200 gr groene asperge tips
  • 150 gr haricot verts
  • 2 cm verse gember
  • 1/2 bakje verse peterselie
  • 2 el groene curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • zout en peper

Zo maak je het:

Hak de verse gember en de peterselie fijn.
Doe het gehakt in een kom en voeg de gember en de helft van de peterselie toe.
Rasp de schil van een citroen en doe dit bij het gehakt.
Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed.
Voeg eventueel wat paneermeel toe als je mengsel te nat is.
Wanneer het te droog is, kun je ook een klein beetje olie toevoegen.
Rol ongeveer 15 balletjes van het mengsel en laat het rusten op een bord.

Snijd de uiteinden van de haricot verts en halveer ze.
Snijd de houtige uiteinden van de groene asperges en snijd de asperges even groot als de haricot verts.
Verhit een wok met wat olie en voeg de balletjes toe.
Bak ze rondom bruin in een paar minuten.
Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
Laat ze 5 minuten zachtjes pruttelen en keer ze af en toe.
Haal ze uit de pan en doe de groente erin.
Roerbak deze voor een minuut of 3.
Roer de curry pasta en de kokosmelk erdoor.
Schep de balletjes terug in de pan en breng alles aan de kook.
Laat het zachtjes 5 minuten koken tot de groente beetgaar zijn.
Voeg het sap van een halve citroen toe samen met de vissaus.
Roer de andere helft van de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de curry met rijst of noodles.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s