Broccoli met ham en Boursin uit de oven

Soms zijn de gerechten met maar weinig ingrediënten het lekkerste. Gewoon omdat je met een paar verschillende smaken al heel veel kunt bereiken. Omdat ze bijvoorbeeld heel goed bij elkaar passen of omdat ze bijvoorbeeld in één keer heel veel smaak toevoegen. Bij ons thuis aten we vaak broccoli met geraspte kaas erover. Gewoon met een stukje vlees en wat aardappelen erbij. Heel simpel, maar toch heel lekker. De broccoli met kaas heb ik in dit recept gewoon wat verder uitgebreid. Op die manier krijg je met een paar extra ingrediënten toch gelijk een heel ander gerecht. Voor mijn gevoel is het dus nog steeds de broccoli met kaas, maar dat net even anders.

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 500 gr broccoli (gewicht is alleen de roosjes)
  • 80 gr Boursin
  • 2 eieren
  • 150 gr hamreepjes
  • 1 handje geraspte kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 5 minuten voor in kokend water.
Giet de broccoli af en roer de hamreepjes erdoor.
Schep het geheel in een ovenschaal en zet even apart.
Breek de eieren in een kom en roer er met een garde of een vork de Boursin erdoor tot het een geheel is.
Breng op smaak met zout en peper en schenk het mengsel over de broccoli heen.
Bestrooi het geheel met wat geraspte kaas en bak de schotel in de oven voor 30 minuten.
Serveer samen met wat gebakken aardappeltjes en een stukje vlees.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s