Komkommer hapje met makreel en mierikswortel

Laatst was mijn vader jarig. En met een verjaardag moeten er natuurlijk ook wat lekkere hapjes op tafel komen. Nou moest ik overdag gewoon werken waardoor ik de dag ervoor vast wat getest had. Als het door de keuring zou komen, kon ik het de volgende avond gewoon nog een keer maken. Het was dus vooral belangrijk dat het snel te maken was en dat het niet al teveel werk zou zijn. Dat zijn naar mijn mening de meest ideale hapjes. Om iets lekkers op tafel te kunnen zetten, hoef je namelijk lang niet altijd uren in de keuken te hebben gestaan. Mijn eigen motto is dus erg op dit recept van toepassing. Zolang je er maar een beetje liefde in stopt, word het altijd lekkerder. En dan maakt het niet uit of het nou 5 minuten of een uur heeft geduurd.

Dit heb je nodig:

  • 1 komkommer
  • 1 gerookte makreel filet (vaak zitten er 2 in een verpakking)
  • 3 el mayonaise
  • 2 el verse fijngehakte dille
  • 1 tl mierikswortel
  • 2 el citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwijder het velletje van de makreel filet.
Hak de filet in grove stukken en doe ze in een kom.
Roer de mayonaise, mierikswortel, dille en citroensap erdoor.
Wanneer je met een vork roert, zul je zien dat de makreel heel makkelijk uit elkaar valt en dat is juist de bedoeling.
Op deze manier maak je een soort makreel salade.
Proef of hij nog op smaak moet worden gebracht met zout en peper en voeg eventueel extra mierikswortel toe als je dat lekker vind.
Snijd de komkommer in plakken van een halve cm dik.
Beleg ieder plakje met een klein schepje makreel salade en leg ze op een leuk bord of een mooie houten plank.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s