Wanneer ik een recept met gnocchi maak doe ik dat meestal op de ‘pasta manier’. Ik kook de gnocchi en roer het door de saus heen. Soms gaat alles in een schaal en gaat het met wat kaas de oven in. Maar aangezien gnocchi van aardappel gemaakt is, leek het me wel een keer leuk om het ook echt als aardappel te behandelen. Ik maakte een saus op basis van tonijn, groente en rode pesto die in de ovenschaal ging en verdeelde de gnocchi over de bovenkant. Op die manier worden ze meer gepoft dan gekookt en lijkt het alsof je je ovenschotel hebt afgemaakt met aardappel in plaats van pasta. Het ziet er in ieder geval wel heel leuk uit.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 500 gr gnocchi
- 2 blikjes tonijn, uitgelekt
- 250 gr champignons
- 1 prei
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 4 el rode pesto
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tl Italiaanse kruiden
- een paar handen geraspte kaas (ik gebruikte geraspte mozzarella)
- zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een ovenschaal klaar.
Snijd de champignons in plakken en snipper de ui.
Snijd de prei in halve ringen en de paprika in blokjes.
Verhit wat olie of boter in een wok of andere diepe pan en voeg de groente toe.
Bak de groente een minuut of 10 tot ze mooi geslonken zijn en voeg de Italiaanse kruiden toe.
Roer even om en voeg de tomatenblokjes en pesto toe.
Meng dit goed en warm het heel even mee.
Roer als laatste de tonijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Giet de saus in de ovenschaal en verdeel de gnocchi erover.
Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot de bovenkant goudbruin begint te worden.
Eet smakelijk!
Begrijp ik dat de gnocci niet gekookt hoeft te worden vantevoren?
Gewoon zo vanuit de verpakking erin doen…?
Vriendelijk bedankt,
Carli
LikeLike
Ja, dat klopt hoor
LikeLike