Tosti met serranoham en mozzarella

Een tijdje geleden ging ik door mijn rug terwijl ik een dag later voor de zoveelste keer weer eens verkouden werd. Je kan dus wel zeggen dat het niet echt mijn week was. Ondanks dat, wilde ik nog steeds gewoon recepten blijven maken. Dit recept was daar dus één van. Vanwege mijn verkoudheid kon ik nou niet bepaald proeven of hij nou goed smaakte of niet. Gelukkig was daar mijn moeder die me dat wel kon vertellen zodat ik toch het recept goed kon opschrijven. Je zou dit recept een beetje kunnen zien als de opgepimpte versie van de tosti ham/kaas of een ander soort tosti caprese. Bij ons thuis was deze tosti met serranoham, mozzarella en gedroogde tomaat in ieder geval een succes. Waarschijnlijk moet ik hem over een paar weken gewoon nog een keer maken zodat ik hem dan wel goed kan proeven.

Dit heb je nodig voor 2 tosti’s:

  • 4 sneetjes wit brood
  • een paar lepels geraspte mozzarella
  • 4 plakken serranoham
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • een paar blaadjes verse basilicum
  • peper

Zo maak je het:

Besmeer de boterhammen aan 1 zijde met boter en leg ze met de boterkant naar beneden. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe het zelfde met de verse basilicum.
Beleg 1 boterham met wat geraspte mozzarella en bestrooi met wat peper.
Leg hier de helft van de gedroogde tomaatjes en de helft van de basilicum op.
Beleg het vervolgens met 2 plakken serranoham en sluit af met een tweede boterham (boterkant naar buiten).
Herhaal de stappen bij de andere tosti.
Verhit een koekenpan, grillpan of tosti ijzer en bak de tosti’s in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Snijd de tosti’s schuin door midden en serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s