Iedereen die van taco’s houd, kent waarschijnlijk wel de klassieke combinatie van gehakt en kaas. Meestal worden die dan gemaakt in combinatie met tomaat, sla en avocado. Je maakt als het ware een chili con carne in taco vorm. Nou heb ik wel eerder taco recepten online geplaatst, maar de klassieke versie stond er nog niet tussen. Al heb ik de sla in dit recept wel weg gelaten. Puur omdat ik avocado gewoon veel lekkerder vind om er op te doen dan sla. Voor een kleine twist heb ik nog wat zwarte bonen door het gehaktmengsel gedaan. Had ik trouwens al gezegd dat dit recept lekker snel klaar te maken is? Ideaal als je tijdens een ontspannen avond op de bank wilt eten.
Dit heb je nodig voor ± 10 stuks:
- 10 taco schelpen
- 500 gr gehakt
- 1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 el tomatenpuree
- 1 1/2 tl paprika poeder
- 1/2 tl chili poeder of naar smaak
- 1/2 tl komijn poeder
- 1 tomaat
- 1 avocado
- scheutje citroensap
- 2 handjes geraspte kaas
- zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en kies een ovenschaal waar alle taco’s goed rechtop in kunnen staan zonder dat ze makkelijk omvallen.
Verhit een koekenpan met een klein beetje olie of boter en voeg het gehakt toe.
Bak het gehakt rul en laat het overtollige vocht een beetje verdampen.
Voeg de kruiden toe samen met wat zout en peper en roer even goed door.
Roer de tomatenpuree erdoor en laat een minuutje mee warmen tot de puree zijn zuurheid kwijt is.
Roer de bonen erdoor en laat even goed warm worden.
Proef of hij goed op smaak is en voeg eventueel extra zout en peper toe.
Zet het vuur uit en verdeel het gehaktmengsel over de taco schelpen.
Verdeel de geraspte kaas erover en zet de taco’s in de oven voor 5 tot 10 minuten of tot de kaas mooi gesmolten is.
Verwijder ondertussen de zaadjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd ook de avocado in blokjes en doe dit samen met de tomaat in een kom.
Roer er zout, peper en wat citroensap door (tegen het verkleuren).
Haal de taco’s uit de oven en schep in iedere taco wat van het tomaten/avocado mengsel.
Serveer meteen.
Eet smakelijk!