Tortellini met geroosterde groente uit de oven

Iedere keer als ik tortellini eet, word ik er blij van. Er zijn echt enorm veel gerechten die ik heel erg lekker vind, maar tortellini blijft toch de grote favoriet. Het maakt me niet eens uit of het bijvoorbeeld met een tomatensaus, romige saus of pesto word gemaakt. Ik heb het zelfs wel eens met alleen wat geraspte kaas gegeten zonder dat ik het saai vond. Vandaag maakte ik een saus van wat mascarpone en lekker veel geroosterde groente. En toevallig is het recept ook nog eens vegetarisch. Tenzij je tortellini met vlees vulling neemt natuurlijk. Met de groente die je roostert in de oven kun je heel goed variëren. Deze keer gebruikte ik vooral rode ui, rode paprika, courgette en aubergine. Maar je zou ook bijvoorbeeld champignons of tomaatjes toe kunnen voegen. Als je toch wat extra vlees wilt toevoegen, kun je ook wat stukjes ham door de pasta roeren. Genoeg reden om met dit recept ook eens lekker te variëren.

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 350 gr tortellini
  • 125 gr mascarpone
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika, of een andere kleur die je lekker vind
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tot 3 el olijfolie
  • 1 1/2 tl gedroogde rozemarijn
  • een flinke pluk verse basilicum
  • een flinke scheut citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een braadslee klaar.
Snijd de ui in halve ringen en snijd de rest van de groente in hapklare stukken.
Schep alle groente in de braadslee om met de olijfolie.
Roer de gedroogde rozemarijn erdoor en breng alles goed op smaak met zout en peper.
Bak de groente in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten en vergeet het niet halverwege een keer om te scheppen.
Kook ondertussen de tortellini volgens aanwijzing op de verpakking en zorg dat het gaar is wanneer de groente klaar zijn.
Bewaar ook wat kookvocht.
Giet de pasta af en doe het terug in de pan.
Roer de geroosterde groente, basilicum en mascarpone erdoor.
Breng op smaak met wat citroensap en eventueel extra zout en peper.
Roer er eventueel wat kookvocht door als dat nodig is.
Serveer het met wat geraspte kaas als je dat lekker vind.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s