Hartige wentelteefjes met boursin, avocado en kipfilet

Iedereen heeft wel eens een keer wentelteefjes gegeten. Meestal met kaneel en suiker. Erg lekker natuurlijk. En iets wat we eigenlijk veel te weinig maken. Laatst was ik op mijn werk wat nieuwe kookboeken aan het uitpakken. Meestal blader ik er heel even vlug doorheen. Ik kijk eigenlijk alleen naar wat plaatjes en lees af en toe een titel ofzo. Gewoon om een grof idee van het boek te krijgen zodat ik de klanten later wat beter kan helpen bij hun keuze. Zo kwam ik ook langs een recept over wentelteefjes. Maar in plaats van de gebruikelijke zoete variant, werden ze in een hartige variant gemaakt. Ik heb verder niet naar het recept gekeken, maar ik was wel gelijk nieuwsgierig of het echt net zo lekker zou zijn. Toen ik eenmaal thuis was, ben ik gelijk gaan nadenken over een recept. Uiteindelijk is dit dus het resultaat geworden. En ik kan je alvast zeggen dat ik fan ben!

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 4 boterhammen naar keuze
  • 2 grote eieren
  • 100 ml melk
  • ±75 gr boursin
  • plakken kipfilet of ham
  • 1 avocado
  • snufje cayenne peper
  • een paar blaadjes verse basilicum, in stukjes gescheurd of gesneden
  • zout en peper

Zo maak je het:

Zorg er allereerst voor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Op die manier kan vooral de boursin straks wat makkelijker verdeelt worden.
Breek de eieren in een diep, wijd bord of een schaal.
Schep de boursin en de melk erbij en meng dit goed tot een vrijwel egaal mengsel zonder grove klontjes.
Dit gaat het makkelijkste met een vork of garde.
Voeg eventueel ook wat zout en peper toe.
Snijd de avocado in dunne plakjes en leg apart.
Verhit een grote koekenpan (waar 2 boterhammen in kunnen) met wat olie of boter.
Wentel ondertussen 2 boterhammen door het ei mengsel en laat het overtollige er af druppelen.
Leg ze in de pan en bak ze in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Houd ze eventueel warm op een bord met wat folie.
Bak op de zelfde manier de andere 2 boterhammen.
Leg 1 wentelteefje op een bord en beleg deze met wat plakjes kipfilet of ham.
Leg hierop een kwart van de avocado plakjes en besprenkel ze met een klein beetje cayenne peper.
Verdeel er wat verse basilicum over en ga zo door tot alle wentelteefjes belegd zijn.
Serveer direct.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie