Appel kaneel smoothie

Appel en kaneel is echt een klassieke combinatie. Iedereen gebruikt kaneel wanneer ze appeltaart maken en je ziet de combinatie zelfs in geurkaarsen. Toch had ik de combinatie nooit in mijn smoothies gebruikt. Het was dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. Ik was vroeg klaar met werken en had onderweg naar huis gelijk wat fruit meegenomen. De rest van de ingrediënten had ik al in huis. Ik begon weer een beetje verkouden te worden, dus dat extra fruit en die extra vitaminen kon ik wel gebruiken. En een smoothie is daarnaast ook een stuk minder saai dan gewoon een stuk fruit eten. Dat vind ik tenminste.

Dit heb je nodig voor 1 glas:

  • 1 appel
  • 150 ml melk
  • 1 el honing
  • 2 el havermout
  • 1/2 tl kaneel

Zo maak je het:

Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel verder in stukjes om het je blender makkelijker te maken.
Je zou er ook eventueel voor kunnen kiezen om de schil er omheen te laten.
Zorg er ook voor dat je een lekkere frisse appel kiest.
Ik had per ongeluk een nogal melige appel uitgekozen waardoor de hele structuur van mijn smoothie melig werd.
Kies bijvoorbeeld voor een groene of een pink lady ofzo.
Doe de stukjes appel samen met de rest van de ingrediënten in een blender en maal alles tot een gladde massa.
Schenk de smoothie in een glas en garneer met wat extra havermout en kaneel.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s