Italiaanse plaattaart met pesto en rucola

Ineens had ik een enorme trek in een plaattaart. Ik kon me namelijk niet eens meer herinneren wanneer ik er voor het laatst één gemaakt had. En dat terwijl ze zo makkelijk te maken zijn. Nou is het niet iets wat ik op een doordeweekse dag zou eten. Meestal maak ik het in het weekend wanneer we lekker makkelijk op de bank eten. Net als wanneer je bijvoorbeeld pizza zou eten. In plaats van pizza deeg, gebruik ik dan bladerdeeg die ik beleg met verschillende dingen. Vandaag dus een vegetarische variant met onder andere pesto, tomaat en rucola.

Dit heb je nodig:

 • 6 tot 8 plakjes bladerdeeg (afhankelijk van het formaat bakplaat), ontdooid
 • 250 gr cherry tomaten
 • 1 kleine rode ui
 • 2 flinke el pesto
 • 1 1/2 el crème fraiche
 • 1 bol mozzarella
 • 2 handjes rucola
 • peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Beleg de bakplaat met de plakjes bladerdeeg een druk de naden aan zodat je één lap krijgt. Roer de pesto en de crème fraiche door elkaar en besmeer het deeg hier dun mee.
Laat wel een cm aan iedere rand over.
Halveer de cherry tomaten en snijd de rode ui in halve ringen.
Verdeel dit over het pesto mengsel.
Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze er ook over.
Bestrooi het geheel het wat peper.
Vouw de deegrandjes, die je open hebt gelaten, om en druk de hoekjes lichtjes aan zodat het op zijn plek blijft zitten.
Bak de plaattaart in de oven voor 25 tot 30 minuten tot hij goudbruin is.
Bestrooi met wat rucola en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Italiaanse plaattaart met pesto en rucola

 1. Bij mij waren de halve tomaten verbrand en zagen er zwart en onappetijtelijk uit. Ik heb al eerder een traybake gemaakt maar omdat dit het recept mij niet herinnert om de bodem te prikken met een vork ben ik dat vergeten waardoor de bodem omhoog kwam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s