Vega burger met sla, tomaat en kaas

Meestal maak ik hamburgers van rundvlees of iets dergelijks, maar een vegetarische hamburger had ik nooit geprobeerd. Ik hoor wel dat de vegetarische vleesvervangers steeds beter worden, maar verder dan wat falafel balletjes of een kaas schnitzel was ik nooit gegaan. Inmiddels was ik wel erg benieuwd of ik een vega burger ook lekker zou vinden. En dus maakte ik er 1 klaar met sla, tomaat, kaas en een snel sausje. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Vooral omdat ik merkte dat de burger heel snel gebakken was waardoor hij lekker snel klaar was. Ik kan me voorstellen dat veel vegetariërs hier blij van worden. Al gaat mijn voorkeur wel nog steeds uit naar een burger van rundvlees.

Dit heb je nodig voor 2 stuks:

  • 2 broodjes naar keuze
  • 2 vegetarische hamburgers
  • 1 tomaat
  • wat blaadjes ijsbergsla
  • 1 grote plak kaas
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1/2 tl gerookt paprika poeder

Zo maak je het:

Snijd de tomaat in plakjes en halveer de plak kaas in de breedte zodat de 2 stukken beter op een burger passen.
Scheur de sla in grove stukken.
Roer de mayonaise, ketchup en gerookt paprika poeder door elkaar.
Verwarm een koekenpan met olie of boter en bak de vega burgers volgens aanwijzing op de verpakking.
Bij mij was dat totaal 4 minuten bakken en halverwege omkeren.
Leg vlak voor het einde van de baktijd de kaas op de burgers en laat het, eventueel met een deksel, smelten.
Halveer de broodjes en besmeer beide helften met het mayonaise mengsel.
Leg onderop wat ijsbergsla, gevolgd door de burger en de plakjes tomaat.
Leg de bovenkant erop en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s