Ontbijt wrap met worst en ei

Een paar uur voor ik naar mijn werk moest, kreeg ik ineens een idee. Er zat nog een wrap en wat braadworst in de vriezer die nodig eens op gemaakt moesten worden. Het leek me wel een leuk idee om er een soort ontbijt van te maken. Ondanks dat ik ze later had ingepakt en ze ’s avonds op mijn werk had opgegeten. Ik verkruimelde de worstjes en voegde er wat eieren, kaas en kruiden aan toe. Je zou het kunnen zien als een soort rommelige roer ei in een wrap. Door de kaas en het half geklutste ei word het hele geheel lekker romig. De worst zorgt ervoor dat de maaltijd ook nog lekker vult zodat je er een hele tijd op vooruit kunt. Ik weet dat het niet het meest gezonde ontbijt is, maar zo op zijn tijd moet dat kunnen vind ik.

Dit heb je nodig voor 2 stuks:

  • 2 tortilla wraps
  • 2 runderbraadworsten
  • 2 grote eieren
  • een flinke plak kaas
  • snufje italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • eventueel wat verse basilicum

Zo maak je het:
Verwijder het vliesje van de braadworsten en breek het vlees in stukjes.
Verwarm een koekenpan voor met wat olie of boter en voeg het vlees toe.
Breek het verder tot gehakt met een spatel en bak het tot het net gaar is.
Verwijder met een stukje keukenpapier eventueel het overtollige vet.
Breek de eieren over het gehakt mengsel en roer het er vlug even doorheen zodat het eiwit en geel wel mooi verdeelt zijn maar nog niet helemaal gemengd zijn zoals een roerei of omelet.
Laat het langzaam aan stollen en besprenkel het geheel met wat Italiaanse kruiden, zout en peper (en eventueel wat gehakte basilicum).
Leg er een plak kaas op wanneer het ei bijna gestold is en laat het smelten met een deksel op de pan.
Verwarm ondertussen 2 tortilla’s in de magnetron.
Leg ze op een plank en verdeel het eimengsel erover.
Rol het op en serveer meteen.
Of rol het in wat aluminium folie om het later op te eten.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie