Havermout met banaan en schuddebuikjes

Ken je de schuddenbuikjes nog van vroeger? Je weet wel, die hele kleine ronde speculaas koekjes die je als kind op je boterham deed. Dat deed ik tenminste. Ik kan me nog herinneren dat ik het als kind heerlijk vond om speculaas op mijn brood te doen. En rond die tijd kwamen dus ook de schuddebuikjes voor het eerst op de markt. Dit jaar kreeg ik een heel pak in mijn kerstpakket! Dat was toch wel even een nostalgisch gevoel toen ik dat zag. Blijkbaar heb je tegenwoordig zelfs verschillende smaken. Het pak wat ik kreeg had namelijk de smaak choco-vanille duo. Op mijn werk vertelde ze dat ze deze schuddebuikjes gewoon zo op eten als een snack. Ook lekker natuurlijk, maar het leek mij wel leuk om ze in een ontbijt te verwerken. En dan bedoel ik natuurlijk niet op brood, maar door de havermout.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 5 el havermout
  • ±150 tot 200 ml melk of water
  • 1 kleine banaan
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 el honing, of naar smaak
  • een paar el schuddebuikjes choco-vanille duo

Zo maak je het:

Snijd de banaan in plakjes en bewaar ongeveer een kwart voor de garnering.
Doe de havermout, melk, honing, kaneel en de rest van de banaan in een pannetje.
Zet het vuur op laag en verwarm de havermout al roerend tot het indikt.
Bij mij duurt dit een minuut of twee, maar dat verschilt per soort havermout.
Prik tijdens het roeren de stukjes banaan een beetje stuk met je lepel.
Zet het vuur uit wanneer je tevreden bent over de dikte en schep alles in een kom.
Garneer met de rest van de plakjes banaan en verdeel er zoveel schuddebuikjes overheen als je wilt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s