Getest: Soep starter Arabische groentesoepmix

Normaal test ik niet zo heel vaak nieuwe dingen uit. Toch testte ik in korte tijd 2 nieuwe dingen uit. Waaronder deze soep starter. Ik kreeg het potje op mijn werk van mijn bazin. Waarschijnlijk wist ze maar al te goed dat ik het leuk vind om dit soort dingen uit te testen. Ik maakte er een lunch soepje mee met de groente die nodig op gemaakt moesten worden. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar het resultaat.

Info:

Op het potje zelf staat van alles beschreven. Zo staat er dat de inhoud vegan en zoutloos is en dat er geen E-nummers aan zijn toegevoegd. Iets wat ik sowieso al positief vond, aangezien ik op moet passen met zout eten. Nou kun je natuurlijk bij ieder soort groente wat lekkere kruiden of een bouillon blokje toevoegen, maar vaak zijn hier allemaal overbodige stoffen aan toegevoegd of barst het van het zout. Bij dit potje is dat dus niet het geval!

Verder staat er precies beschreven welke kruiden er in zitten. Ik had zelf de Arabische variant. Deze bevatte ui, ras el hanout, komijn, knoflook, citroenrasp, lavas, lavendel, chilivlokken en laurier.

Op de achterkant van het potje, staat precies wat je moet doen om een lekkere soep te maken.
Het leek me wel leuk om hieronder een soort recept uit te schrijven. In het recept word er van 500 gram groente uit gegaan.

Dit heb je nodig:

  • 1 zoete aardappel
  • 1 wortel
  • 1 pastinaak
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el soep starter Arabische groentesoepmix
  • ±750 ml heet water
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd alle (500 gr) groente fijn en bak het even een paar minuten in een lepeltje olie.
Strooi er 1 el soep starter bij samen met een laurierblaadje (die ook in de pot zit) en een scheutje water.
Stoof dit voor ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan.
Giet het hete water erbij en breng aan de kook.
Kook de soep voor nog eens 5 minuten tot de groente gaar is.
Zet het vuur uit en verwijder het laurier blaadje.
Pureer de soep met een staafmixer.
Zet het vuur weer aan en breng de soep op smaak met peper en zout.
Breng de soep net aan de kook en serveer.

Eet smakelijk!

Conclusie:

Erg makkelijk en snel te maken en vooral heel prettig voor mensen die zoutarm willen of moeten eten. Je krijgt door de kruiden direct een goede smaak aan je soep. De mensen die niet gewend zijn om zo zoutarm te eten willen de soep waarschijnlijk wel flink op smaak brengen. Persoonlijk vind ik dat juist het grote voordeel, omdat je het op die manier goed zelf kunt regelen. Het nadeel is dat sommige mensen de soep wel wat flauw zullen vinden, al is dit natuurlijk makkelijk op te lossen.
De groente die ik had gebruikt, zorgde ervoor dat mijn soep gelijk al een uitgesproken smaak kreeg, waardoor ik de kruiden misschien niet helemaal goed kon testen. Voor de volgende keer kies ik denk ik een keer voor wat mildere groente zodat de kruiden wat makkelijker te proeven zijn. De zoete groente paste verder wel goed bij de kruiden.
Zeker voor herhaling vatbaar! Het zorgt er namelijk wel voor dat je wat minder groente weggooit, wat ook hun bedoeling was.
Na wat google werk vond ik de potjes op deze site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s