Getest: Black angus bitterballen uit de oven van Kwekkeboom

_PSA4591.jpg

Toen ik op tv de reclame van deze bitterballen voorbij zag komen, werd ik meteen enthousiast. Als kroket -en bitterbal fanaat moest ik dit natuurlijk zo snel mogelijk proberen! Op mijn eerst volgende vrije dag ben ik meteen naar de supermarkt gegaan in de hoop dat ze al in de winkel lagen. De supermarkt bij mij in de buurt is niet altijd de snelste als het op nieuwe producten aankomt. Maar gelukkig lagen ze er al. Ik wist meteen dat ik een heerlijke lunch zou hebben. Een bitterbal of kroket kun je bij mij namelijk niet zo snel verpesten. Toch heb ik in het verleden al meerdere merken bitterballen en andere snacks uit de oven getest die niet allemaal even succesvol waren. De snacks van Kwekkeboom waren tot nu altijd mijn grote favoriet, omdat ze als een van de weinige echt krokant uit de oven komen. Ik heb met andere merken zelfs wel eens gehad dat de binnenkant nog bevroren was namelijk. Lees dus snel verder als je benieuwd bent naar mijn oordeel. 

_PSA4596.jpg

De bereiding:

De bereiding is niet anders dan alle andere soorten en enorm makkelijk. Ze adviseren om de bitterballen op een rooster te leggen in plaats van op een bakplaat. Op die manier worden ze makkelijker krokant en hoef je ze niet om te draaien.
Er werd zelfs geadviseerd om een bakplaat er onder te leggen zodat dat met schoonmaken scheelt.
Het enige wat ik hoefde te doen, was mijn oven voor te verwarmen op 220 graden en de bitterballen (direct uit de vriezer) te bakken voor 13 minuten.
Hierna was het de bedoeling om ze 2 minuten buiten de oven te laten staan voor het serveren.
Dit gaf mij heel handig de tijd om wat foto’s te maken.
Op de verpakking staat trouwens ook heel handig aangegeven wat je precies moet doen wanneer je ze in de airfryer bakt.

De smaak:

Iedereen weet wel een beetje hoe een standaard bitterbal of kroket smaakt. Iets wat ik al heerlijk vind. Je moet dus wel van redelijk goede huize komen om dit te overtreffen bij mij. Maar deze Black angus bitterballen hebben mijn zeker overtroffen! Allereerst zijn deze bitterballen, net als de andere soorten van Kwekkeboom, heel erg krokant. Daarnaast is de smaak van deze bitterballen echt veel intenser dan de traditionele bitterballen. Ook de stukjes vlees die je er altijd tegenkomt zijn van goede kwaliteit en echt ‘dradig’ zoals draadjesvlees. Ik kan me namelijk wel herinneren dat er van die stukjes vlees in zitten die bijna niet op vlees lijken. Je weet wel, net als die kipnuggets die niet op kip lijken. Maar bij deze bitterballen is dat zeker niet het geval.

Conclusie:

Ik ben fan! Ik was al fan, maar nu nog meer. Volgens mij heb ik voor het eerst een favoriet. Nou wist ik al dat Kwekkeboom mijn voorkeur had ten opzichte van andere merken als het gaat om oven snacks. Maar ook deze keer hebben ze het weer waargemaakt. Van mij mogen ze nog wel wat meer nieuwe dingen uitbrengen. Ik test ze maar al te graag uit!

Een gedachte over “Getest: Black angus bitterballen uit de oven van Kwekkeboom

  1. Ik denk dat deze review over de Black Angus bitterballen een typische “de slager die z’n eigen vlees keurt” review is. Ik dacht een keer, laat ik eens een paas supermarkt ballen kopen ipv ze zelf even te maken. Een keer geen zin en ik dacht laat ik de “beste” nemen. Wat een vreselijke teleurstelling zeg. Ik denk dat ze met de ragout met 150 km/h langs een stuk vlees gereden zijn want er zit nagenoeg geen vlees in. Smaak valt ook zwaar tegen maar misschien ben ik teveel kwaliteitsvlees gewend te gebruiken en niet het slachtafval dat I de industrie veel wordt gebruikt. Van deze kwalitatief slechte producten wil iemand snel rijk worden. Cijfer op de schaal van 1 t/m 10 een 4.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s