Koken is soms een kunst van een zo lekker mogelijke maaltijd op tafel zetten in zo min mogelijk tijd met zo weinig mogelijk afwas. Deze maaltijd is precies zo’n maaltijd waarbij dat best goed gelukt is. Ik gebruikte namelijk maar 1 pan en was binnen een half uurtje al klaar. Nou weet ik dat sommige mensen een half uur al vrij lang vinden. Maar het feit dat alles in de zelfde pan gaat, vind ik persoonlijk een groter voordeel. Wat ook een groot voordeel was, was dat ik hem al eerder kon maken zodat hij later alleen maar opgewarmd hoefde te worden. Ik gebruikte in dit recept prei, courgette en sperzieboontjes. Maar je zou ook ieder ander soort groene groente kunnen gebruiken. Voor wat extra smaak zou je er ook wat gedroogde tomaatjes door kunnen doen. Serveer het met wat gebakken aardappel, rijst of wat pasta. Of doe dit mengsel in een ovenschaal en bedek hem met wat aardappelschijfjes en kaas en bak hem voor een half uurtje in de oven voor een heerlijke ovenschotel. Op die manier heb je er weer een heel ander gerecht van gemaakt.
Dit heb je nodig voor 3 personen:
- 350 gr kippendijfilet of kipfilet
- 100 gr groene pesto
- 2 el creme fraiche
- 1 courgette
- 1 grote prei of kleinere
- 1 ui
- 150 gr sperziebonen
- 100 ml water
- zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de prei en de ui in halve ringen en de courgette in de lengte in kwarten.
Snijd deze kwarten vervolgens in plakjes en halveer de sperzieboontjes.
Vergeet niet om de topjes van de sperzieboontjes af te halen.
Snijd de kip in blokjes van ongeveer 2 cm.
Verhit wat olie of boter in een grote pan met dikke bodem en voeg de kip toe.
Bak deze voor ongeveer 5 minuten tot ze rondom gekleurd en gaar zijn.
Haal uit de pan en voeg de sperziebonen toe.
Bak ze voor een minuut en voeg het water toe.
Breng aan de kook en laat onder af en toe roeren volledig verdampen.
Voeg de rest van de groente toe en bak voor een minuut of 10 tot alles geslonken en gaar is.
Vergeet niet af en toe te roeren.
Roer de kip, pesto en crime fraiche er door en warm alles goed mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met aardappel, rijst of pasta.
Eet smakelijk!