Kerst: Zoete worteltjes

DSCN1688.jpg

Dit bijgerecht eten wij  met kerst samen met de rosbief die gisteren online kwam. Normaal gesproken eten wij deze worteltjes ook doordeweeks. Maar het paste dit keer gewoon heel goed de rest van het hoofdgerecht. Dus waarom ook niet! In het oorspronkelijke recept wordt er gebruik gemaakt van bouillon, maar naar mijn smaak klopt het dan gewoon niet en word het te zout. Ik heb dus enkele dingen veranderd en het naar mijn smaak aangepast. De oranje kleur van de wortel valt wel lekker op op tafel. DSCN1689.jpg

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 300 gr kleine worteltjes
  • 20 gr boter
  • 1 tot 2 thl kristalsuiker
  • 100 ml water
  • klein beetje zout en peper
  • 1 thl gedroogde peterselie

Zo maak je het:

Halveer de worteltjes door de lengte. Verhit de boter in een pan en bak de worteltjes een paar minuten mee zonder bruin te laten worden. Voeg de suiker toe en schep om. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan ongeveer 7 minuten koken op laag vuur. Haal de deksel van de pan en zet het vuur hoog. Schep zo nu en dan om tot al het vocht verdampt is. Dit kan best even duren. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe en besprenkel met wat gedroogde peterselie. Eet dit samen met de rosbief en een aardappel gerecht.

Een fijne kerst en eetsmakelijk!

Een gedachte over “Kerst: Zoete worteltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s