Wanneer het koud is buiten, denken we allemaal wel eens aan een lekker kopje warme chocolademelk. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om gewoon een pak chocomel te kopen en die op te warmen in de magnetron, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken.
En dat is helemaal niet zo moeilijk als je misschien dacht. Persoonlijk vind ik mijn warme chocolademelk lekkerder met echte chocola in plaats van cacao poeder. Natuurlijk kun je zelf kiezen welk soort chocola je gebruikt. De meest gebruikelijke chocolademelk is meestal met pure chocola gemaakt. Omdat ik zelf niet zo van puur houd, koos ik deze keer voor melkchocolade. Door een heel klein snufje zout toe te voegen, zorg je ervoor dat de smaken veel meer naar voren komen. Maak hem af met wat marshmallow’s of een flinke toef slagroom.
Dit heb je nodig voor 1 mok:
- ± 300 ml melk
- 50 tot 60 gr chocolade naar keuze
- een klein snufje zout
- marshmallows en/of slagroom
Zo maak je het:
Breek de chocola in stukjes en doe de melk samen met het zout in een pannetje.
Verwarm de melk tot het net gaat koken en zet het vuur laag.
Voeg de stukjes chocola toe en laat het al roerend met een garde smelten.
Doe er extra chocola of eventueel wat suiker bij als je dit nodig vind.
Zet het vuur uit en schenk de chocolademelk in een mok.
Garneer met wat slagroom en/of marshmallows.
Eet smakelijk!