Iedereen kent ze inmiddels wel. De wrap rolletjes met kruidenkaas en gerookte zalm. Volgens mij hebben ze bij ieder feestje of verjaardag wel eens op tafel gestaan. Soms ook wel met ham in plaats van zalm. En hier en daar wat opgepimpt met wat sla of extra kruiden. Het blijft natuurlijk heerlijk, maar toch wilde ik het eens iets anders doen. Laatst zag ik een foto voorbij komen van een sandwich van wraps. En het bracht me gelijk op het idee om de klassieke zalm wraps om te toveren tot iets wat er ineens heel anders uit ziet. Ideaal voor bij het uitpakken van de kado’s onder de kerstboom, maar natuurlijk ook ideaal voor ieder ander feestje.
Dit heb je nodig:
- 3 tortilla’s
- 150 tot 200 gr gerookte zalm
- 100 gr naturel roomkaas
- 1/2 bakje verse dille
- ± 10 blaadjes verse basilicum
- 1 avocado
- 2 el creme fraiche
- scheut citroensap
- zout en peper
Zo maak je het:
Hak de verse kruiden fijn en roer deze samen met een klein scheutje citroensap door de roomkaas.
Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.
Snijd de avocado in stukjes en prak deze fijn met een vork.
Roer hier de creme fraiche door samen met nog een scheutje citroensap, zout en peper tot het een egaal dik mengsel word.
Leg een tortilla voor je op de snijplank en bestrijk deze egaal en ruim met je net gemaakte kruidenkaas.
Verdeel hierover de gerookte zalm en leg hier de tweede tortilla op.
Bestrijk deze tweede tortilla met het avocado mengsel en sluit af met de derde tortilla.
Je kunt de sandwich nu goed verpakken met vershoudfolie en even op laten stijven in de koelkast als je dat wilt.
Hierdoor is het later misschien wat makkelijker te snijden.
Houd er wel rekening mee dat de avocado kan gaan verkleuren.
Snijd de tortilla sandwich in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
Let er op dat je een heel scherp mes gebruikt, dat maakt het snijwerk een stuk makkelijker en netter.
Leg ze op een leuke schaal of plank en steek er prikkertjes in.
Eet smakelijk!