Kokosmakronen

_PSA2316.jpg
Wisten jullie dat het maken van kokosmakronen eigenlijk super makkelijk is? Ik wist dat al een tijdje, maar elke keer kwam het er niet van om ze op de foto te zetten. Een aantal jaar geleden had ik deze al met een vriendin gemaakt. We hadden toen tijdens het bakken het recept aangepast tot we hier op uit kwamen. We hadden ze zelf nog lekkerder gemaakt door er wat gesmolten chocola over te sprenkelen. Maar toch zijn ze zonder de chocola, direct uit de oven het aller lekkerste. Dat is mijn mening tenminste. En eigenlijk zijn alle koekjes direct uit de oven op zijn best toch? Terwijl ik dit typ, liggen ze nog netjes op de schaal in de keuken. Maar waarschijnlijk houden ze het daar niet lang vol. Ik had er stiekem al 1 geproefd en ik had moeite om ze te laten liggen. _PSA2322.jpg
Dit heb je nodig voor ± 15 stuks, afhankelijk van het formaat:

  • 4 eiwitten
  • 250 gr kokosrasp
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 225 gr kristal suiker
  • 4 el zelfrijzend bakmeel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed 1 of 2 bakplaten met bakpapier.
Scheid 4 eiwitten 1 voor 1 van hun eigeel en voeg de eiwitten toe aan een grote vetvrije kom.
Klop de eiwitten  tot zachte pieken. Ze moeten stevig maar niet droog zijn.
Voeg halverwege het vanille extract toe.
Spatel voorzichtig de suiker en het zout erdoor.
Gevolgd door het zelfrijzend bakmeel en de kokosrasp.
Schep met een lepel of ijsschep, grote hopen op de bakplaat.
Let op, ze zullen in de oven wat groter worden.
Bak ze in het midden van de oven voor 20 minuten.
Haal ze er uit als de randjes goudbruin zijn en de bovenkant net begint te kleuren.
Het is normaal dat ze niet zo heel bruin zijn aan de bovenkant.
Laat ze afkoelen op een rek en besprenkel eventueel met gesmolten chocola.

Eet smakelijk!

4 gedachten over “Kokosmakronen

    1. Dankje! Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Ik heb me daar nog niet echt in verdiept. Ik weet ook niet of er een vegan vervanger is voor opgeklopt eiwit. Als dat er wel is zou je dat natuurlijk altijd kunnen proberen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s