Gnocchi met spinazie en gorgonzola

_PSA4386.jpg
Na lang uitstellen moest ik er toch echt aan geloven. Het was te donker om zonder lamp foto’s te maken. Normaal probeer ik het meest met daglicht te fotograferen, maar in de winter gaat dat soms lastig worden. Vooral met gerechten die je niet zo makkelijk later op kunt warmen. Het was zo lang geleden sinds in mijn lamp voor het laatst gebruikt had, dat ik gewoon even niet meer wist hoe je hem in moest stellen. Gelukkig was de maaltijd zeer geslaagd. Ik gebruikte voor het eerst (uit eigen wil) gorgonzola. Een ingrediënt waar ik normaal gesproken niet echt dol op ben. Maar toch vind ik hem in een gnocchi of pasta gerecht zoals dit juist erg lekker. Het geeft namelijk net wat meer pit aan je gerecht. Dus ook wanneer je niet van gorgonzola of andere schimmelkaas houd, zou ik dit recept toch eens een kans geven. Misschien word je er wel net zo door verrast als ik. _PSA4392.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 500 gr gnocchi
  • 350 tot 450 gr bladspinazie uit de diepvries, ontdooid en vocht uitgeknepen
  • 150 gr kipfilet reepjes of ham reepjes
  • 150 gr gorgonzola
  • 1 ui
  • 4 el pijnboompitten
  • 250 ml slagroom of kookroom
  • zout en peper

Zo maak je het:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en houd ze apart in een bakje.
Snipper de ui fijn en snijd de gorgonzola in grove stukjes (dit zorgt ervoor dat het makkelijker smelt straks).
Breng een grote pan met water aan de kook.
Verhit een diepe pan of wok met wat olie en voeg de ui toe.
Bak deze voor een minuut of 3 tot de ui zachter word.
Voeg de kipfilet reepjes toe en bak nog een minuut mee.
Roer de spinazie erdoor en warm heel even mee.
Voeg de gorgonzola en room toe en laat zachtjes pruttelen zodat de kaas kan smelten.
Kook ondertussen de gnocchi in de grote pan met water tot hij boven komt drijven en giet af.
Zorg ervoor dat je de gnocchi niet te vroeg in de pan doet, het is namelijk binnen 5 minuten al gaar en gaat snel plakken.
Ik kookte mijn gnocchi terwijl de saus al stond te pruttelen.
Doe de gnocchi samen met de pijnboompitten bij de saus en roer door elkaar.
Breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer met een lekkere salade.
Voor de variatie zou je ook voor tortellini of ravioli kunnen kiezen als je dat lekkerder vind.

Hebben jullie trouwens mijn leuke nieuwe snijplank al gezien? Hij is gemaakt van olijfhout en te koop bij Habitas in Rotterdam of op de website!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s