Kip ragout met champignons en wortel

_PSA4352.jpg
Toen ik de pan met deze ragout op tafel zette, had ik ineens een déjà vu gevoel. Ik at deze avond samen met mijn moeder en herinnerde me ineens dat ik jaren geleden een soortgelijk gerecht op tafel zette. Ik had die dag ervoor namelijk mijn eerste kookboek gekregen. Het eerste recept wat ik er uit maakte was ragout met kruiden en rijst. En toevallig was dat precies op het moment dat ik alleen met mijn moeder at. Inmiddels zijn we jaren later en is het eindelijk tijd voor mijn eigen ragout recept. Lekker snel en makkelijk met wat kip, champignons en wortel. Niet het aller gezondste natuurlijk, maar wel echt comfort food voor de koudere dagen. Je kunt dit behalve met  rijst, ook met pasta of een aardappel gerecht serveren. Wat ook handig is, is dat je dit prima een paar uur van te voren kunt maken en later op kunt warmen. Houd dan wel wat extra vocht bij de hand omdat het dan iets te veel ingedikt kan zijn. _PSA4362.jpg
Dit heb je nodig voor 3 personen:

 • ± 400gr kippendijfilet
 • 250 gr kastanje champignons
 • 150 gr wortel
 • 2 el fijngehakte peterselie
 • 1 tl paprika poeder
 • 1 ui
 • een flinke klont boter
 • 2 el bloem
 • ± 200 tot 300 ml kippenbouillon
 • 200 ml creme fraiche
 • eventueel peper en zout

Zo maak je het:

Snijd de kip in blokjes en snipper de ui.
Let op dat je voor de kip een aparte snijplank en mes neemt.
Snijd de champignons in plakjes en de wortel in halve plakjes.
Verhit de boter in een diepe pan met dikke bodem.
Voeg de kip toe en bak het in een paar minuten tot het rondom gekleurd is.
Voeg de ui en wortel toe en bak nog eens 2 minuten.
Doe de champignons in de pan en bak tot ze zijn geslonken.
Roer de bloem en de paprika poeder erdoor en bak de bloem al roerend voor een minuut om ervoor te zorgen dat je straks geen bloemsmaak overhoud.
Roer de creme fraiche erdoor en schenk de helft van de bouillon erbij.
Laat al roerend heel even pruttelen en indikken.
Wanneer je te weinig roert, zul je merken dat het heel snel aankoekt aan de bodem.
Voeg extra bouillon toe wanneer je denkt dat dit nodig is.
Ik gebruikte 200 ml, maar omdat ik mijn ragout later opwarmde, heb ik er later wat meer in gedaan.
Het is maar net wat je zelf lekker vind.
Breng de ragout eventueel op smaak met zout of peper en roer als laatste de peterselie erdoor.
Serveer met rijst, pasta of een aardappel gerecht.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s