Wanneer ik weer iets kan maken met aardappel puree is mijn dag gelijk weer goed. Eens in de zoveel tijd probeer ik dus wel eens wat nieuws ermee uit. Vandaag dus deze aardappel burgers uit de oven. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik ze liever iets bruiner had gehad. Ik zat namelijk een beetje te klooien met de temperatuur en de tijd en was heel even bang dat ze gingen mislukken. Uiteindelijk is het toch goedgekomen ondanks de wat blekere kleur. Maar de smaak is er gelukkig niet minder om. Ik had ervoor kunnen kiezen om ze te bakken in de pan, maar ik wilde hem net een tikje gezonder houden door ze in de oven te bakken. Met dit recept kun je dus kiezen of je ze liever in de oven doet of ik de pan bakt. De keuze is aan jou.
Dit heb je nodig voor 8 stuks:
- 450 gr kruimige aardappels (gewicht wanneer ze geschild zijn)
- 1 blik mais á 300 gr
- 1 el creme fraiche
- 1 tl paprika poeder
- 1 el fijngehakte bieslook
- een flinke hand geraspte kaas
- polenta voor de korst
- zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Doe ze in een pan met water en breng aan de kook.
Kook ze voor een minuut of 20 of tot ze goed gaar zijn.
Giet af en prak ze fijn met een vork.
Laat de mais uitlekken en doe ze samen met de crème fraiche, paprikapoeder, kaas, bieslook, zout en peper bij de aardappels en meng goed.
Strooi een laagje polenta op een bord.
Vorm burgers van het aardappel mengsel en leg ze op het bord met polenta.
Bedek beide kanten met een dun laagje polenta en leg ze op de bakplaat.
Bak ze in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de burgers even wat afkoelen zodat ze eventueel wat uit kunnen harden.
Serveer ze samen met wat groene groente en een stukje vlees.
Eet smakelijk!