LLLK reist naar: Maastricht

DSCN2558.jpg
Even een lang weekend er tussenuit voordat de hectiek rond de feestdagen weer gaat beginnen. Dat was in ieder geval wel onze insteek toen we voor 4 dagen richting Maastricht vertrokken. Ons lang weekend bestond vooral uit het bezoeken van leuke plekjes en het lekker eten van Limburg uit testen. En dat laatste kon ik natuurlijk niet doen zonder het op camera vast te leggen. Dus ook deze keer krijgen jullie van mij een kort overzicht van de enkele heerlijke dingen die we gegeten hebben. Ik heb in ieder geval weer heel wat nieuwe inspiratie opgedaan. 
Dag 1:DSCN2535.jpg

De eerste dag was voor ons meer een reisdag. We hadden niet echt iets op de planning staan en zijn uiteindelijk halverwege de middag een paar uurtjes Maastricht in gegaan.
Hierboven zie je een foto van een soort pinda machine die we tegen kwamen in een etalage.

Begin van de avond besloten we bij een Italiaan te gaan eten. We deelde samen 2 soorten bruschetta. Als hoofdgerecht kozen we voor een lasagne met zalm en cannelloni met ricotta en spinazie. Aangezien het de eerste avond was, kozen we ook maar voor een nagerecht. Ik koos voor een panna cotta welke zo slecht was dat ik hem niet eens op de foto heb gezet. Er zat meer vla in mijn glaasje waardoor het niet eens op panna cotta leek. Het frappante was dat de werknemers en eigenaar echte Italianen waren. Ik kan me haast niet voorstellen dat een Italiaan niet weet hoe panna cotta er uit hoort te zien.

Dag 2:DSCN2543.jpg

We verbleven 3 nachten in een bed & breakfast aan de rand van de stad. Iedere morgen werd er dit heerlijke ontbijt gebracht. Uiteraard veel te veel voor 2 personen, maar het zorgde er wel voor dat we een goede bodem konden leggen voor de dag.

DSCN2550.jpgAangezien het vandaag een drukke carnaval dag was in Maastricht, besloten we dat het beter was om een dagje Valkenburg te doen.
Na een rondleiding in een kolenmijn en een rondje door de stad was het tijd om een restaurant op te zoeken om op te warmen en te lunchen.
We kregen 2 super leuke kerstmokken met warme chocomel.

Onze lunch bestond uit een hele goede omelet met ham en kaas en een heerlijke broodje met kruidenboter, ui, tomaat, gegratineerde kaas en chili saus (echt 1 om te onthouden!).

In de avond hadden we een tafeltje besproken bij een rustig restaurant. Helaas was het zo donker dat het erg moeilijk was om foto’s te maken. De foto van de heerlijke schnitzel met pepersaus was zelfs zo mislukt dat ik hem niet kon gebruiken. Verder zie je hierboven een champignon ragout, een witlof soep en een Hongaarse goulash met gebakken aardappels en groente ernaast die we samen deelde.

Dag 3:

DSCN2580.jpg
Vandaag stond Maastricht in de planning. En deze dag konden we natuurlijk niet beginnen zonder een lekkere koffie. Illy koffie is toch wel één van de lekkerste vind ik.

In de middag zijn we uiteraard weer heerlijk gaan lunchen. Toch nog even opnieuw voor een omelet gekozen. Nog steeds lekker, al was de omelet in Valkenburg toch het lekkerste.
Ik koos zelf voor een focaccia met geitenkaas, tzatziki, gedroogde tomaat en bacon (ja ik koos echt uit mezelf iets met kaas). Ik kan je vertellen dat dit broodje echt overheerlijk was. Misschien zelfs wel de lekkerste van de hele vakantie. DSCN2609.jpg
Na al die uitgebreide maaltijden leek het ons wat verstandiger om het de laatste avond bij een lekkere mosterdsoep te houden. Samen met wat stokbrood erbij was het precies genoeg. Toch wel eens lekker om niet helemaal propvol je bed in te gaan.

Dag 4:DSCN2624.jpg
Helaas heb ik op deze dag geen foto’s meer gemaakt van onze maaltijden.
We zijn in de ochtend al vertrokken, omdat we nog graag een bezoek wilde brengen aan een kasteel wat in de buurt lag. Begin van de middag vertrokken we weer richting huis en haalde onderweg even snel wat te eten.
In de avond konden we onze vakantie afsluiten door bij mijn ouders te blijven eten.

Ondanks al de regen die we gehad hebben, hebben we toch een heerlijk lang weekend gehad en van alles gezien.
Zeker voor herhaling vatbaar in ieder geval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s