Snelle ijskoffie met kaneel

_PSA4329.jpg
Ja, ik weet dat het al lang geen zomer meer is. Maar als ik spontaan hele goede inspiratie krijg aangereikt, moet ik daar gewoon iets mee doen. Ik was voor mijn werk op cursus waar we aan het einde van de dag een beetje ijskoffie kregen. Ik zag dat hij gecondenseerde melk gebruikte. Ik wist meteen dat ik dit moest onthouden en zo snel mogelijk thuis wilde uitproberen. In plaats van een blender, gebruikte hij een cocktail shaker. Nou wist ik dat die nog ergens op zolder lag, dus ook dat kon ik meteen even uitproberen. Om wat variatie in mijn ijskoffie aan te brengen, gebruikte ik een klein beetje kaneel. Ik kon me niet herinneren dat ik dat vaak bij koffiezaken tegen kom en dus was ik benieuwd hoe het zou smaken. Ik kan je vast verklappen dat deze ijskoffie echt enorm lekker is! De kaneel geeft het bijna een winters /  sinterklaas gevoel waardoor hij toch wel een beetje bij de tijd van het jaar past._PSA4336.jpg
Dit heb je nodig voor 2 kleine glaasjes of 1 grote:

  • 2 kopjes espresso (een dubbele dus)
  • 3 tot 4 el gecondenseerde melk (ik gebruikte er 1 met suiker)
  • 1/2 tl kaneel
  • 6 tot 8 ijsblokjes

Zo maak je het:

Zet 2 kopjes espresso en laat deze afkoelen. Hij hoeft niet ijskoud te zijn, maar niet zo warm dat de ijsblokjes ervan zouden smelten.
Doe de espresso samen met de andere ingrediënten in een cocktail shaker (of blender) en  doe hem dicht.
Schud alles goed tot de koffie ijskoud is en de ijsblokjes verkruimeld zijn.
Schenk de ijskoffie in 1 of 2 glazen en doe er een rietje bij.
Je kunt eventueel nog wat garneren met extra kaneel of wat slagroom.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s