Bonen stoofschotel met aardappel en worst

_PSA4220.jpg
Wanneer ik ’s avonds kook als oma komt eten, sta ik altijd een beetje voor een uitdaging. Ik wil vaak iets maken wat ik voor mijn blog op de foto kan zetten. Maar aan de andere kant moet het niet te ‘vreemd’ en ingewikkeld zijn voor oma. Het moet dus enigszins alledaags en makkelijk te kauwen zijn. Zelfs toen ik die ochtend wakker werd, wist ik nog niet helemaal wat ik ging maken. Tot ik met de harde wind op de fiets moest en ineens trek kreeg in een lekkere warme stoofpot. Ik stopte er wat aardappel, bonen en worst in samen met wat groenten. Iets wat lekker, alledaags en voedzaam is en makkelijk te eten is. Het viel bij mijn oma in elk geval goed in de smaak. En dat terwijl ik er toch nog stiekem wat chili vlokken aan had toegevoegd. _PSA4231.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 2 blikken bonen, het liefst 2 verschillende soorten
 • 400 gr braadworst
 • 450 gr aardappelblokjes (voorgekookt)
 • 1 paprika
 • 200 gr wortel
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • 1 ui
 • een half bakje verse peterselie, fijngehakt
 • 1 grote tl paprika poeder
 • snufje chili vlokken
 • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de braadworsten in plakken van ongeveer 2 cm dik.
Dit worden als het ware gehaktballetjes. Je kan zelf kiezen of je het vlies van de worst af wilt halen of niet.
Snipper de ui fijn, de wortel in dunne halve plakjes en de paprika in reepjes.
Verwarm een diepe pan met dikke bodem met wat olie of boter en voeg de stukjes braadworst toe.
Bak de stukjes rondom bruin en haal ze uit de pan.
Voeg in het resterende vet de ui, aardappel, wortel en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten.
Strooi de paprika poeder en chili vlokken erbij.
Roer even door en schenk de tomatenblokjes erbij.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg hierna de bonen en stukjes worst toe.
Roer even door en laat nogmaals 5 minuten koken tot het goed warm en gaar is.
Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s