Romige tomatensoep met gehaktballetjes

_PSA4200.jpg
Ken je die blikjes tomatensoep met balletjes? Als kind vond ik dat echt overheerlijk. Maar naarmate je ouder word, ga je je steeds meer realiseren dat er zeer weinig balletjes in die blikjes zitten. En dat de soep zelf eigenlijk veel te zout is. Ineens snap je precies waarom je moeder het nooit zo vaak kocht. Toch is tomatensoep met gehaktballetjes nog steeds heel erg lekker. Mits je het zelf maakt natuurlijk. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Oké, wegens tijdgebrek heb ik de balletjes gekocht in plaats van zelfgemaakt, maar dat moet af en toe ook kunnen toch? Met dit recept kan ik je in ieder geval verzekeren dat er meer dan 3 balletjes in je kom soep zitten. _PSA4207.jpg
Dit heb je nodig voor 2 kommen:

  • 500 ml gezeefde tomaten (passata), ik kies altijd het pak waar het minste zout in zit
  • 2 verse tomaten
  • 200 gr kleine soep gehaktballetjes
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 el verse basilicum, fijngehakt
  • 2 tot 3 el mascarpone
  • een flinke scheut water
  • eventueel zout en peper

Zo maak je het:

Snipper de ui en snijd de tomaten in grove blokjes.
Verwarm een diepe pan met dikke bodem met een beetje olie.
Bak de ui hierin voor ongeveer 2 minuten tot het zachter is geworden.
Voeg de gezeefde tomaten (passata), verse tomaten, soep balletjes en italiaanse kruiden toe.
Roer even door en doe er een flinke scheut water bij.
Breng aan de kook en laat alles zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 tot 10 minuten of tot de balletjes gaar zijn en de tomatenblokjes zacht zijn geworden.
Roer de mascarpone erdoor tot het helemaal is opgenomen en proef of de soep nog op smaak gebracht moet worden.
Sprenkel als laatste de basilicum erover en serveer met wat stokbrood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s