Ben je op zoek naar een snelle snack voor op de bank? Of naar een lekker hapje voor een verjaardag waneer je niet zoveel tijd hebt om het te maken? Dan zou je deze eens kunnen proberen. Deze pizza rolletjes heb ik een hele tijd geleden als eens gemaakt en wilde er toen al foto’s van maken. Het was toen veel te donker waardoor de foto’s niet mooi werden. Inmiddels zijn we al zo’n beetje een jaar verder en heb ik nooit meer nieuwe foto’s gemaakt. Het was dus tijd om daar iets aan te doen. De rolletjes zelf hoeven maar een kwartiertje in de oven waardoor ze dus super snel klaar zijn. En zoals ik wel vaker heb gedaan, gebruik ik voor een nog sneller recept een rol croissant deeg.
Dit heb je nodig:
- 1 rol croissant deeg van 6 stuks
- 3 el tomatensaus
- 6 plakjes ham
- 3 el geraspte kaas
- 1 tl italiaanse kruiden
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden (of zoals aangegeven staat op de verpakking van het deeg).
Bekleed een bakplaat of schaal met bakpapier.
Rol het deeg open en druk de naden goed dicht.
Om het makkelijker te maken heb ik de rol in 3 stukken gesneden omdat dat later wat makkelijker op rolt.
Besmeer het deeg met wat tomatensaus.
Verdeel de plakjes ham erover en bestrooi met geraspte kaas.
Rol het deeg op en snijd het in dikke plakken van ongeveer 3 cm.
Leg de rolletjes met de snijkant naar boven tegen elkaar aan op de bakplaat.
Dit zorgt er onder andere voor dat ze in de oven niet uit elkaar zakken.
Bak het in de oven voor 15 minuten of tot het deeg goudbruin geworden is.
Bestrooi de rolletjes met wat italiaanse kruiden en serveer direct.
Eet smakelijk!