Tomaten curry met kikkererwten en doperwten

_PSA4151.jpgDeze tomaten curry behoort tot één van mijn favorieten. Hij is geïnspireerd op een recept van Nigella Lawson en ik het er zelf een aantal dingen aan toegevoegd en weggehaald. De tomaten zorgen ervoor dat deze curry een klein zuurtje krijgt. Iets wat ik samen met de verschillende kruiden echt heerlijk vind. Verder is deze curry vrij vochtig, en dat zonder dat er water bij gaat. Het meeste vocht komt vrij wanneer de tomaten verwarmt worden. Voor een pan voor 4 personen heb je dan ook wel een kilo tomaten nodig. Dat klinkt veel, maar er blijft altijd minder over dan je denkt. Net zoals een zak verse spinazie. Dat lijkt in het begin enorm veel terwijl er aan het eind bijna niks van over blijft. Had ik trouwens al gezegd dat dit recept vegetarisch en gezond is?

_PSA4155.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

  • ± 1 kilo cherry tomaten (of verschillende tomaten, ik had een combi van cherry en roma tomaten)
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr doperwten, uit de vriezer, ontdooid
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • ± 125 ml kokosmelk
  • 1 1/2 tl garam masala
  • 1 tl kerrie poeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • chili poeder naar smaak
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
Halveer de cherry tomaten en snijd de andere tomaten in grove stukken zodat ze ongeveer even groot zijn als de cherry tomaten.
Verhit wat olie in een diepe pan met dikke bodem.
Bak de ui hierin ongeveer 3 minuten.
Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak nog een minuutje mee.
Schep de tomaten erbij en roer alles even vlug om.
Het is belangrijk dat je niet teveel roert, anders blijft er uiteindelijk helemaal niks van de tomaten stukjes over.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
Laat het zachtjes ongeveer 15 minuten pruttelen.
Schep halverwege een keer voorzichtig om.
Roer de kokosmelk, doperwten en kikkererwten erdoor en laat nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen zonder deksel.
Breng op smaak met zout en peper en garneer eventueel met wat verse peterselie.
Serveer samen met wat rijst.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s