Croutons met kruiden en parmezaanse kaas

_PSA4120.jpg
Als je een pan soep wilt maken, is het wel eens leuk om wat te variëren met het brood wat je er bij serveert. Ik maakte laatst een heerlijke bloemkool soep (welke binnenkort online komt) en wilde eens wat anders dan mijn stokbroodje er in dopen. Het leek me wel een leuk idee om van een stokbroodje wat grove croutons te maken. Nou heb ik daar eerder een recept van gedeeld. Maar deze keer koos ik ervoor om wat parmezaanse kaas en kruiden te gebruiken. Je hoeft deze croutons natuurlijk niet perse over de soep te strooien. Een salade is namelijk ook heel lekker. _PSA4130.jpg
Dit heb je nodig:

  • 1 klein stokbroodje, ciabatta of een pistoletje
  • 1 el olijfolie
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een klein bakblik met wat bakpapier.
Snijd het brood in grove stukken van ongeveer 2 cm en doe ze in een kom.
Bestrooi met de droge kruiden, zout, peper en de olie en hussel goed door elkaar.
Leg de stukjes brood in het bakblik en bak in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Strooi halverwege de baktijd de geraspte parmezaanse kaas er over.
De croutons zijn klaar als ze lekker knapperig zijn en licht bruin beginnen te worden.
Doe ze in een bakje en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s