Soms kan ik me niet voorstellen dat ik bepaalde dingen niet vaker maak. Op het moment dat ik ze eet weet ik weer hoe lekker het was en neem ik het mezelf voor het vaker te doen. Toch gebeurt het nog steeds te weinig. Deze quesadilla’s zijn daar het perfecte voorbeeld van. Iedere keer als ik het maak zit ik gewoon enorm te genieten omdat het zo lekker is. Ook deze versie met gehakt en avocado dip was weer enorm geslaagd. Vooral de combinatie van het gehakt met de gesmolten kaas die er tussen zit is echt heel erg lekker. Dit recept is ideaal als je nog wat tortilla’s over hebt en trek hebt in wat echt comfort food.
Dit heb je nodig voor 2 stuks:
- 4 tortilla’s
- 300 gr gehakt
- 2 flinke handen pittige kaas zoals bijvoorbeeld cheddar
- 2 flinke tl cajun kruiden
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 avocado
- 2 el dikke yoghurt
- scheutje citroensap
- zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de avocado in blokjes en prak ze fijn in een kom.
Roer de yoghurt, peterselie en wat citroensap erdoor.
Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter.
Voeg het gehakt samen met de cajun kruiden toe en bak het gehakt gaar.
Laat het even pruttelen zodat het meeste vocht kan verdampen.
Zet het vuur even uit en schep het gehakt over in een kom.
Laat een heel dun laagje olie achter in de pan.
Verdeel een vierde van de geraspte kaas over de bodem van de tortilla en schep hierop de helft van het gehakt.
Bestrooi en nog een vierde deel van de kaas en leg de andere tortilla er bovenop.
Verhit de koekenpan weer en leg hier de quesadilla in.
Laat het zachtjes bakken tot de kaas wat gesmolten is en de onderkant van de tortilla bruin is.
Keer de quesadilla om en bak nogmaals kort aan de andere kant tot ook deze bruin word.
Haal de quesadilla uit de pan en herhaal de stappen met de andere 2 tortilla’s.
Snijd de quesadilla’s in punten en serveer samen met de avocado dip.
Eet smakelijk!