Review: Wokking Lekker van Danny Jansen

DSCN2520.jpgEen tijdje geleden ging ik met mijn werk op bezoek bij een van onze leveranciers. Ze waren verhuisd naar een nieuwe showroom die wij natuurlijk maar al te graag even wilde bewonderen. Toevallig werden er die dag een aantal demonstraties georganiseerd. Waaronder een demonstratie van Danny Jansen van 24 kitchen die zijn nieuwste kookboek kwam promoten. Je kunt dus wel zeggen dat we met onze neus in de boter vielen! Alle aanwezigen kregen na afloop een gesigneerd kookboek mee naar huis. En daar moest ik natuurlijk wel een review over schrijven! 

DSCN2522.jpgOver het boek:

Het boek gaat eigenlijk uitsluitend over wokken. Misschien denk je dan dat je daar tegenwoordig alles al over weet, maar Danny bewijst met dit boek dat dat absoluut niet zo is. De recepten zijn namelijk snel, makkelijk en heel erg vernieuwend. Wie dacht dat je met wokken alleen Aziatische gerechten kon maken heeft het mis. Met alledaagse ingrediënten die je in iedere supermarkt kunt vinden, maakt hij namelijk ontzettend veel gevarieerde gerechten. Van Nederlands tot Surinaams en van hartig tot zoet. Wanneer je zijn boek openslaat zie je eerst een heleboel handige tips en wetenswaardigheden. Hij vertelt je alles over de verschillende soorten wokken en over de geschiedenis en wetenschap erachter. Maar ook over wat je beter wel en niet in een wok kunt gebruiken.
Verder onderscheid dit boek zich van andere boeken omdat alle recepten voor tenminste 50% uit groente bestaat. Het probleem dat we tegenwoordig te weinig groente eten is hiermee dus aardig opgelost.

DSCN2523.jpg

Recept getest:

Natuurlijk kon ik deze review niet schrijven zonder eerst een recept te testen.
Meteen nadat ik dit boek in mijn bezit had, ben ik de keuken in gedoken. Het eerste recept wat me opviel was de sinaasappelkipwok met pompoen.
Het handige aan het recept vond ik vooral dat het onderverdeelt was in het maken van de saus en het maken van de wokschotel.
Omdat het ook in de ingrediënten lijst apart beschreven word, kun je het veel makkelijker en sneller uitvoeren.

Helaas kwam ik tijdens het koken wel tot de conclusie dat er naar mijn mening een fout in het recept stond.
Zo stond er beschreven dat ik de kip moest bakken samen met de sinaasappel partjes en hierna apart moest houden (iets wat ik al vreemd vond, gezien het feit dat je de kip dan meer kookt dan bakt vanwege het vocht wat dan vrijkomt).
Later in het recept stond ineens dat ik de saus met de sinaasappelpartjes door de schotel moest mengen.
Waarschijnlijk moeten de sinaasappelpartjes dus niet door de kip, maar door de saus.
Dat leek mij tenminste veel logischer. Gelukkig kon het kleine probleempje makkelijk worden opgelost en hebben we uiteindelijk heerlijk gegeten!

Conclusie:

Ik ben fan en ga dit boek er dus zeker nog wel eens bij pakken!
De recepten zijn namelijk heel erg gevarieerd, verrassend, overzichtelijk en makkelijk te volgen.
Verder vind ik het heel prettig dat er bij ieder recept word beschreven of je er beter rijst, noodles of aardappels bij kunt serveren.
Alle recepten zijn geschikt voor een volle wok waar je met in ieder geval 3 personen van kunt eten.

Dit boek is te koop voor €16,50 bij kookwinkel Habitas in Rotterdam (in de Markthal) of natuurlijk online.

3 gedachten over “Review: Wokking Lekker van Danny Jansen

  1. Enige weken geleden beveelde Danny aan om rijst te koken in het weekend en op vrijdag te gebruiken. Dit gaf voor mij de doorslag en bevestigde mijn vermoeden dat hij gewoon een acteur is voor 24kitchen. Misschien kan hij een potje koken, maar veel meer is het niet. Ik kan ook een potje koken. Elke zelfrespecterende kok weet dat je gekookte rijst nooit meer dan 2 dagen moet bewaren. Rijst bevat een bacterie die na het koken ontwikkelt en zeer serieuze problemen kan veroorzaken. 24Kitchen valt wat mij betreft zeer vaak door de mand met ‘zogenaamde’ koks. Het zijn alleen maar acteurs en is een geregisseerd programma. De ‘zogenaamde’ koks doen zo vaak dingen die zelfs een amateur kok niet zou doen. Niet efficient, niet logisch, onlogische volgorde, enz. enz.

    Like

  2. Simpel is het niet, te veel ingrediënten nodig om simpel te zijn. De recepten zie er prima en lekker uit, maar niet voor even “snel” en gemakkelijk met wat je in huis of net gekocht hebt, de meeste ingrediënten zullen velen niet in huis hebben of gemakkelijk kunnen vinden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s