Tonijnsalade met witte bonen en avocado

_PSA4053.jpg

Tonijn en avocado behoren tot mijn lijstje met favoriete ingrediënten. Maar ze samen combineren doe ik niet zo vaak. Het was mijn bedoeling om een salade te maken die je gewoon met een vork op kon eten. Maar na het mengen van alle ingrediënten was het zo lekker romig geworden dat het me meer gepast leek om het op brood of toast te doen. Deze super snelle en makkelijke salade smaakt lekker zacht. Iets wat ik af en toe erg kan waarderen. Behalve tonijn, avocado en witte bonen heb ik ook gebruik gemaakt van mosterd poeder. Je zou deze in principe kunnen vervangen voor een lepeltje mosterd. Als je de salade wat slanker wilt hebben, kun je eventueel de mayonaise vervangen voor wat dikke yoghurt. De smaak en structuur kan dan wel iets anders worden. 

_PSA4064.jpg

Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:

  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 pot witte bonen (330 gr)
  • 1 avocado
  • 2 tot 3 el mayonaise
  • flinke scheut citroensap
  • 1/2 tl mosterd poeder
  • 1/2 tl gedroogde basilicum, of 1 el verse basilicum (fijngehakt)
  • zout en peper

Zo maak je het:

Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Snijd de avocado in blokjes.
Meng in een flinke kom de mayonaise, citroensap, mosterd poeder, basilicum, zout en peper.
Schep hier de tonijn en witte bonen door en voeg eventueel extra citroensap of kruiden toe als dat nodig is.
Roer de avocado blokjes erdoor en schep de salade over in een leuk schaaltje.
Serveer met wat brood of toastjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s