Getest: Salted caramel mug cake

_PSA4031.jpg
Weten jullie nog dat ik een hele tijd geleden een chocolade mug cake testte? Helaas vond ik hem toen een beetje tegenvallen. De structuur was prima, maar de smaak vond ik een beetje nep en chemisch. Toen ik laatst in de supermarkt weer langs de bakafdeling liep, zag ik dat ze deze keer ook een andere smaak hadden staan. Salted caramel leek me sowieso al lekkerder dan chocola. En dus was ik wel benieuwd of deze mug cake mijn oordeel wellicht zou veranderen. Lees snel verder als je benieuwd bent. 
De bereiding:

Net als bij de chocolade versie, is de bereiding enorm eenvoudig. Gewoon een kwestie van de inhoud van het zakje goed mengsen met 50 ml melk en vervolgens op 600 watt 70 seconden bakken.
Op de verpakking staan zoals altijd verschillende bak tijden gebaseerd op de hoeveel het watt die je gebruikt. Wel staat er bij dat ze het laagste wattage aanraden. Het leek me dus wel verstandig om me daar aan te houden.
De mug cake kwam, net zoals de vorige keer, goed omhoog en zag er uiteindelijk zelfs het zelfde uit. Wel een pluspuntje dus.
Maar hoe was de smaak?

_PSA4034.jpg
Het eindresultaat:

De cake zag er, zowel van binnen als van buiten, precies het zelfde uit zoals de vorige keer (wat ik eerder al zei). Vanbinnen was hij lekker luchtig, maar aan de onderkant was hij toch nog een beetje nat.
Iets wat ik bij deze versie juist best wel lekker vond. Het leek bijna alsof er een saus bij de cake zat.
Het belangrijkste is natuurlijk de smaak. Want de grote vraag was natuurlijk of hij lekkerder zou smaken dan de chocolade variant (welke ik niet echt heel lekker vond).
Nou, ik kan je vertellen dat de salted caramel beter smaakt dan de chocolade versie.
En voornamelijk omdat hij veel minder chemisch smaakt.
Ik vond het alleen wel een beetje jammer dat ik nou niet perse proefde dat de caramel ‘zout’ was. Je proefde zeker de caramel goed, maar naar mijn idee was het meer ‘gewoon’ caramel.
Maar ondanks dat kleine min puntje, was ik wel veel meer tevreden met deze smaak.
Het is in ieder geval leuk om het een keer te proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s