Smoothie met frambozen en witte chocola

_PSA3990.jpgSoms loop ik vanuit mijn werk wel eens langs een kraam waar ze smoothies maken. Dat is nou eenmaal het voordeel van werken in de Markthal. Meestal haal ik de zelfde smoothie (ja, ik weet het, heel saai). Ik kies vaak de zelfde omdat ze er witte chocola in doen. Iets wat ik nergens anders nog had gezien. Ik vond die kleine stukjes witte chocola in mn drankje wel iets hebben. Laatst bedacht ik me ineens dat ik dat thuis ook prima kon uitproberen. Ik heb immers een sterke foodprocessor die de stukjes chocola vast wel aan zou kunnen. Hij had er in het begin wel een klein beetje moeite mee, maar alsnog ging het prima. Het resultaat was nagenoeg het zelfde als de gekochte versie. Ik was dus erg tevreden met de uitkomst. Zorg er dus wel voor dat je thuis een sterke blender of foodprocessor hebt staan die ook wat hardere stukken eten aan kan. 

_PSA3995.jpgDit heb je nodig voor 1 glas:

  • 125 gr verse frambozen
  • 1 banaan
  • 30 gr witte chocola
  • 150 ml melk
  • 1 handje ijsblokjes
  • eventueel 1 tl vanille extract

Zo maak je het:

Doe het fruit in een sterke blender en voeg de melk en vanille extract toe.
Breek de chocola in kleine stukjes en doe ze in de blender.
Voeg ook een handje ijsblokjes toe.
Doe de deksel op je blender en puls eerst een paar keer voordat je hem goed aan zet.
Blend tot alles goed gepureerd en gemengd is en schenk in een mooi glas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s