Omelet wrap met garnalen en cocktail saus

_PSA3978.jpgOndanks de eier-crisis van de afgelopen tijd, ben ik gewoon doorgegaan met het eten van eieren. Dus toen mijn moeder me laatst via instagram een foto van een omelet wrap stuurde werd ik gelijk op een idee gebracht. Het was weliswaar gevuld met hele andere ingrediënten, maar dat maakte voor mijn idee natuurlijk niks uit. De laatste keer dat ik een omelet wrap maakte was alweer een tijdje geleden. Die maakte ik toen met zalm en roomkaas. Hij was een beetje gebaseerd op de versie van de supermarkt. Deze keer had ik trek in kleine garnaaltjes en besloot die te combineren met mijn omelet. Verder gebruikte ik wat tomaten en een avocado. Ook maakte ik er een snelle en makkelijke cocktail saus bij. Dit recept is dus niet helemaal gezond door de saus, maar zo af en toe is dat niet zo erg. Vind ik dan…

_PSA3983.jpgDit heb je nodig voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • 125 gr roze garnaaltjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1/2 tl paprika poeder
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 10 gr basilicum, fijngehakt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe de garnalen in een kom en roer de mayonaise, ketchup en paprika poeder erdoor.
Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de avocado in blokjes en doe het samen met de tomatenblokjes bij de garnalen.
Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.
Breek 2 eieren in een kom en voeg de helft van de basilicum toe samen met wat zout en peper.
Kluts het goed door elkaar en verhit wat olie in een koekenpan.
Voeg het ei mengsel toe en bak er een omelet van.
Doe nu het zelfde met de andere 2 eieren zodat je 2 omeletten krijgt.
Leg de omelet op een snijplank en verdeel de helft van het garnalen mengsel erover.
Vouw de omelet dicht en steek er voor de stevigheid een prikkertje in.
Herhaal de laatste stappen met de andere omelet en serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s