Leuke plek: restaurant De harmonie in Rotterdam

De Harmonie logo.png

Omdat mijn moeder en ik allebei geen zin hadden om onze verjaardag te vieren, kozen we ervoor om gezellig een avond uit eten te gaan. Onze keuze viel al snel op dit restaurant. Een restaurant waar mijn ouders al een aantal keer waren wezen eten. De avond dat wij geserveerd hadden, bleek de eerste avond te zijn dat het restaurant weer open was sinds de verbouwing. Het was een soort try-out avond. De officiële opening inclusief nieuw concept en nieuwe kaart is pas een maand later. Gelukkig konden wij hier deze avond wel gewoon onze verjaardag vieren. En natuurlijk kon ik het niet laten om mijn handige kleine camera mee te nemen en alle gerechten vast te leggen. Lees dus snel verder als je nieuwsgierig bent geworden. 

Over het restaurant:

Het restaurant is gevestigd in een prachtig herenhuis midden in Rotterdam. Als je binnenkomt kun je ook nog steeds heel mooi het originele marmer zien. Iets wat het hele pand een hele goede sfeer geeft.
Het restaurant maakt gebruik van een menu kaart en een tastingmenu (een soort verrassingsmenu). Het verrassende aan het menu is dat er gebruik word gemaakt van steek woorden(zoals bijvoorbeeld: Zeebaars|macadamia|oester). Ieder gerecht heeft dus een aantal hoofdingredienten, maar aan de tekst op het menu kun je dus niet opmaken hoe het bereid word.  Je kiest hier dus niet echt een voor-, hoofd- en nagerecht wat je bij de meeste menu kaarten ziet staan. Iets wat de hele avond een echte beleving maakt.
De smaken zijn echt heel erg verfijnd en er word heel veel aandacht en liefde in gestopt.
De gerechten zijn meestal klein van stuk waardoor de meeste mensen minimaal 4 of 5 gangen kiezen. Wij kozen zelf voor 4, maar hadden 5 achteraf ook wel op gekund.
Ieder bord word met veel zorg opgemaakt waardoor je elke keer een kunstwerk op tafel krijgt. Mensen komen hier niet perse om hun buik vol te eten, maar echt om een mooie en speciale avond te beleven.

Ons menu:

Wij kozen uiteindelijk voor een tastingmenu (verrassingsmenu) van 4 gangen. Hiervoor kregen we al 4 stuks verschillende amuses die stuk voor stuk heerlijk waren. Bij de eerste amuse wist ik al meteen dat dit een hele andere manier van eten ging worden. Ik had van te voren al aan de serveerster gevraagd of ze de maaltijden voor me op wilde schrijven. Met al die gangen kon ik dat onmogelijk onthouden natuurlijk. De amuses stonden helaas niet op het briefje, waardoor ik eerlijk gezegd geen idee meer heb wat het allemaal was.

DSCN2508.jpg
Onze eerste gang bestond uit een Ceviche van gegaarde zeebaars, puree van macadamia, oester mayonaise, gepocheerd hoeve-eidooier en aardappel chips.

DSCN2509.jpgDe tweede gang bestond uit een kalfstartaar met ijs van piccalilly, pastinaak puree, zoethout, hazelnoot en kroepoek van ossenstaart.

DSCN2513.jpg
De derde gang was een stukje gebraden ossenhaas, groene asperges, aardappel gnocchi, parmezaan krokant, sjalotjes en verse truffel welke terplekke er overheen geschaafd werd.

DSCN2515.jpg
De vierde gang was eigenlijk het nagerecht en bestond uit een witte chocolade taart met karamelijs, verschillende bereidingen van sinaasappel en yoghurt hangop.

DSCN2518.jpg
Bij de thee en koffie kregen we nog dit plankje met 4 soorten zoete hapjes. Waaronder een klein potje gezouten karamel.

Conclusie:

De hele avond is een hele belevenis aan verschillende smaken en indrukken. Ze maken gebruik van ingrediënten die verrassend goed bij elkaar gecombineerd zijn. Combinaties die je zelf nooit zou verzinnen. Vooral hun eekhoorntjesbrood-boter is overheerlijk! En dat terwijl ik helemaal niet zo van boter op mijn brood houd. Wanneer je een bordje op tafel krijgt is het bijna zonde om op te eten omdat het er zo mooi uit ziet. Het personeel is heel vriendelijk en legt je echt een beetje in de watten. Denk bijvoorbeeld aan je servet dat netjes opgevouwen word wanneer je naar het toilet gaat of de kok die je bij de deur een fijne avond wenst wanneer je vertrekt.
Zeker een restaurant om nog een keer terug te keren voor een heerlijke smaak sensatie.

Kijk voor meer informatie en adres gegevens op www.deharmonierotterdam.nl

2 gedachten over “Leuke plek: restaurant De harmonie in Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s