Spaghetti met geroosterde paprika saus en rucola

_PSA3963.jpg
Op mijn verjaardag kwam het zo uit dat ik voor het eten zorgde. En een heerlijke pasta maaltijd kan dan uiteraard niet ontbreken. Het blijft immers mijn favoriete keuken. Ik moest die dag ook gewoon werken en wilde dus een maaltijd maken wat niet al te veel werk was. Een pasta is daar natuurlijk ideaal voor. Ik maakte een makkelijke saus van geroosterde paprika en geitenkaas welke je ook van te voren zou kunnen maken. Dit is gelijk ook het meeste werk. Verder is het namelijk een kwestie van alle ingrediënten met elkaar mengen en serveren. Deze pasta kun je ook prima later opwarmen. Wel is het dan verstandig om de rucola pas bij het opnieuw verwarmen erbij te doen. _PSA3968.jpg
Dit heb je nodig voor ± 3 personen:

  • 350 gr spaghetti of andere pasta
  • 200 gr geroosterde paprika
  • 100 tot 120 gr zachte geitenkaas
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 120 ml witte wijn
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd
  • 75 gr rucola
  • 1/2 bakje verse peterselie, fijngehakt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snipper de ui en snijd 175 gr van de geroosterde paprika in grove blokjes.
Snijd de andere 25 gr geroosterde paprika in dunne reepjes en houd dit apart.
Verhit een diepe pan met dikke bodem met wat olie of boter en fruit de ui hierin 10 minuten op niet al te hoog vuur.
Pers de knoflook erboven uit en voeg de grove blokjes paprika toe.
Bak een minuut mee en schenk de witte wijn erbij.
Laat de wijn inkoken tot het bijna helemaal verdampt is.
Zet het vuur uit en zet ondertussen en pan met water op  voor de pasta.
Kook de pasta volgens de verpakking terwijl je de saus gaat afmaken.
Vergeet niet wat kookvocht apart te houden.
Schep het paprika mengsel (inclusief achtergebleven vocht) in een hakmolentje en voeg de helft van de geitenkaas toe.
Voeg wat zout en peper toe en blend alles tot een saus.
Giet de pasta af en hevel het over in de grote pan waar het paprika mengsel in heeft gezeten.
Zet het vuur laag aan en voeg de saus en de resterende ingrediënten toe.
Breng eventueel extra op smaak met zout en peper en schenk er wat kookvocht bij als dat nodig is.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s